Aktiv tur til Costa Brava og Girona med personlig trener Inger

Vi bare elsker Girona by og Costa Brava! På denne turen får vi både i pose og sekk, 5 dager ved kysten og 2 i Girona!

Den ville, flotte kysten nord for Barcelona med vakre bukter og klipper, små fiskerlandsbyer og strender. Her, i den lille landsbyen Tamariu skal vi tilbringe herlige dager fulle av aktiviteter, naturopplevelser, god mat og drikke, og selvfølgelig sosialt påfyll. Hotellet vi skal bo på ligger helt ved stranden. Her skal vi nyte friske morgenøkter med Middelhavet i bakgrunnen, slappe av på stranden eller kose oss med sjøutsikten fra hotellrommets balkong med kanskje noe godt i glasset.

Vår dedikerte Personlig Trener, Inger, legger opp til varierte treningsøkter flere av dagene. Vi skal også ut å vandre på den vakre stien som slynger seg langs kysten, samt sykle blant middelalder landsbyer hvor vi stopper innom en lokal vingård for lunsj og vinsmaking. De siste dagene tilbringer vi i Girona hvor vi blant annet skal sykle den nedlagte jernbanetraseen fra pre-Pyreneene og tilbake til Girona by.

 

 

 

Program dag for dag

Dag 1

Ankomst Barcelona

Reiseleder møter dere på flyplassen i Barcelona. Reisen går så videre med buss fra flyplassen til den lille kystlandsbyen Tamariu, og turen tar i overkant av 1 time og 40 minutter.  I 5 netter skal vi bo på koselige Hotel Hostalillo som ligger helt ved stranden. Landsbyen er en liten kystby, en perfekt plass for å koble av og nyte de flotte naturomgivelsene.

Vi sjekker inn på hotellet og møtes for en treningsøkt på stranden på ettermiddagen. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

( – / – / Middag )

Trening:

Sirkeløkt med fokus på store muskelgrupper. Godt for å jobbe ut eventuelle spenninger skapt under flyreisen og bussturen.

 

Dag 2

Treningsøkt og vandring til Calella de Palafrugell

Vi står opp og møtes for en lett treningsøkt før frokost

Etter frokost skal vi ut på vår første vandretur. Turen følger kyststien Cami de Ronda som strekker seg totalt 200 km fra Blanes nord for Barcelona til Portbou ved grensen til Frankrike. Stien ble opprinnelig brukt for å kontrollere kysten for smuglere og banditter, samt for å gjøre det fremkommelig mellom de forskjellige små landsbyene og buktene.

Delen av stien som vi skal gå i dag starter ved stranden i Tamariu og går sørover til den koselige fiskerlandsbyen Calella de Palafrugell. Mellom Tamariu og fyret ved toppen av Sant Sebastià følger vi stien blant furuskoger og skjulte viker, et område av ville omgivelser som fortsatt finnes langs Costa Brava. Ved toppen av Sant Sebastià-høyden får vi en flott utsikt over Middelhavet. Her finnes også rester fra en iberisk bosetning som er over 2600 år gammel, samt et vakttårn fra 1500-tallet. Fra Sant Sebastià mot Calella forlater vi den røffe delen av stien og en del av ruten går blant urbaniserte områder ned til første landsby som er Llafranc og videre til Calella. I Calella får vi tid til å nyte en lunsj samt slappe av før vi blir kjørt tilbake med buss til hotellet i Tamariu.

Felles middag på hotellet.

( Frokost / – / Middag )

Trening:

Gode strekkøvelser og mobilisering før vandring.

Vandretur: Ca. 9 km +275 høydemeter.

 

Dag 3

Sykkeltur – middelalderlandsbyer og vingårdsbesøk

I dag venter en herlig dag på sykkel med lunsj og smaking av lokale viner. Vi blir kjørt med buss til Palafrugell som blir vårt utgangspunkt for sykkelturen. Fra her skal vi sykle en rute på ca. 40 km som passerer flere idylliske middelalderlandsbyer i Baix Emporda – området som er også kjent som «Spanias Toscana». Blant annet passerer vi landsbyen Peratallada, kjent som en av de best bevarte middelalderlandsbyene i området. Vi sykler i passende tempo og tar oss tid til pauser underveis. Vi sykler innom lokal vingård for prøvesmaking av vin, får en innføring i prosessen bak produksjonen, samt spiser en god lunsj.

Turen avsluttes i Palafrugell og vi får transport tilbake til hotellet i Tamariu.

( Frokost / Lunsj / Middag )

Trening:

Lett yoga / mobilitet før sykling. Eventuelt avspenning etter sykling.

 

Dag 4

Treningsøkt og dag til egen disposisjon

Inger vil i dag legge opp til treningsøkter. Noen er kanskje veldig klar for dette, mens andre vil ta det med ro på egenhånd og bare slappe av på hotellet og i nærområdet.

Det er også mulig å ta en tur til den koselige byen Begur (evt. med taxi den ene veien eller begge), eller kanskje padle i kajakk langs kysten (nødvendig med min. antall deltakere). Reiseleder kommer gjerne med forslag til aktiviteter til de som ønsker det.

Middag på hotellet.

( Frokost / – / Middag )

Trening:

Økt 1 – Sirkeløkt/ morgenjogg

Økt 2 – Soma Move

 

Dag 5

Vandring til Sa Tuna

I dag skal vi igjen ut på vandretur. Som det sies – den vanskeligste delen av Cami de Ronda er å velge hvilket område av kyststien en vil utforske. Alle etapper har sin sjarm! Vi følger kyststien nordover i dag til den lille bukta og kystlandsbyen Sa Tuna. Vi passerer blant annet koselige viker og pinjeskoger før vi kommer frem til Aigua Blava, en sjarmerende bukt og perfekt stoppested for en liten kaffepause. Etter hvert fortsetter vi turen videre til bukten Sa Tuna hvor vi spiser en herlig lunsj ved stranden. På ettermiddagen blir vi hentet av buss og fraktet tilbake til hotellet i Tamariu.

Middag på hotellet på kvelden.

( Frokost / – / Middag )

Trening:

Økt 1 morgen – Core control

Økt 2 kveld – Avspenning/ relax breathe

Vandretur: Ca. 11 km + 590 m

 

Dag 6

Busstransport til Girona

Etter frokost møtes vi for en herlig treningsøkt på stranden. Etter trening skal vi i dag sjekke ut av hotellet og forflytte oss til den flotte historiske byen Girona. En av våre absolutte favorittbyer! Stor nok til å gi by-følelse, mens allikevel liten nok til å beholde sjarmen. Byen bugner av historie, koselige gater, innbydende kafeer og restauranter, og for de som ønsker, shoppingmuligheter.

Bussen går fra hotellet i Tamariu midt på dagen og vi sjekker inn på hotell Ultonia 4* ved ankomst til Girona. Fra hotellet er det kort gåavstand til den gamle bydelen og katedralen, samt tapasbarer, restauranter og spennende butikker. 

Resten av dagen blir til egen disposisjon.

( Frokost / Lunsj / –  )

Trening:

Sirkel med puls

 

Dag 7

Sykkeltur – fra foten av Pyreneene til Girona

Etter frokost i dag skal vi ut å sykle. Vi blir transportert til la Garrotxa-området, en naturpark preget av over 40 vulkankrater, frodige skoger og middelalderlandsbyer, helt ved foten av Pyreneene. Fra Olot skal vi sykle på flotte tilrettelagte stier og veier, helt tilbake til Girona. Opprinnelig var stiene jernbaneveier som koblet de forskjellige landsbyene og byene i Girona-provinsen sammen. Nå er disse veiene blitt svært så populære blant vandreentusiaster og syklister, og en kan gå eller sykle på disse fine veiene fra foten av Pyreneene helt til kysten.

Sykkelturen er på ca. 54 km og går for det meste slakt nedover hele veien til Girona.

Vel fremme i Girona møtes vi på hotellets takterrasse for en felles tapaslunsj med utsikt over byen!

Resten av dagen til egen disposisjon.

( Frokost / Lunsj / – )

Trening:

Avspenning etter sykkel

 

Dag 8

Hjemreise

I dag er det hjemreise og vi sjekker ut fra hotellet. Bussen går fra hotellet på morgenen senest kl. 08:00.

Takk for denne gang Girona – fins aviat!

( Frokost / – / – )

 

6. – 13. mai

2023

7 netter/ 8 dager

Pris 15.900,- NOK

Påmeldingsfrist 1. februar

 

Pris inkluderer

 • Busstransport Barcelona flyplass – hotell tur/retur
 • 5 netter på 3* hotell med havutsikt og balkong i delt dobbeltrom
 • 2 netter på 4* hotell sentralt i Girona
 • 7 frokoster
 • 5 middager
 • 2 lunsj
 • Guidet sykkeltur blant middelalderlandsbyer inkl. vingårdsbesøk
 • Sykkeltur fra foten av Pyreneene tilbake til Girona
 • 2 felles vandreturer
 • Busstransport som beskrevet i program
 • Felles treninger, råd og tips fra personlig trener og reiseleder Inger Eik
 • Trygghet ved at reisen er omfattet av Reisegarantifondet

 

Pris inkluderer ikke

 • Flyreise tur/ retur
 • Øvrige måltider som ikke er nevnt i programmet
 • Drikke til middagen på hotellet
 • Forsikringer, herunder også avbestillingsforsikring
 • Tips/ drinks til lokale guider.

 

En reise med fokus på aktiviteter, naturopplevelser, god mat og drikke, samt herligt sosialt samvær!

Møt personlig trener Inger Eik

Inger elsker aktive ferier og vet hvor godt det gjør for kropp og sinn å være i aktivitet i sosialt felleskap på reise! Hun tror at litt mer bevegelse og en litt mer aktiv hverdag kan gi store utslag. At kroppen blir litt sterkere, at du kan løpe litt lengre, at du kan yte litt mer og sove litt bedre er også en fin bonus.

Inger er fast trener i Naardic- Norges største digitale treningssenter som driftes av Annema Refsnes og Yngvar Andersen. Med mer enn 1500 instruktørtimer digitalt, samt 1000 økter i felt, har hun god erfaring med å se kundens- og gruppens behov. Hver enkel økt tilpasses på en gøy, effektiv og smidig måte. Inger har allsidig treningsbakgrunn med et stort hjerte for styrketrening, og trener selv mye kroppsvekt, løping, mobilitet og SomaMove.  

Ellers kan vi nevne at Inger har gjennomført Mallorca Ironman 70.3, er lisensiert SomaMove instruktør og mastertrainer i Kettlebell level 1 & 2 fra Australia. I tillegg har hun utført treningsreiser med IForm og er med i instruktørteamet deres.

Inger bor i Stavanger, er gift og har to barn. Elsker god kaffe og mørk sjokolade! Ingers sprudlende energi og positive holdning setter prikken over i-en på enhver aktivitetsreise.

Programmet er preliminært, og endringer kan forekomme. Vi viser for øvrig til våre generelle reisebetingelser.

Turinformasjon

Transport

Reisen er ikke inkludert fly. Vi setter inn busstransport fra flyplassen i Barcelona med utgangspunkt i Norwegian sin ankomst kl. 12:25 fra Stavanger via Oslo med Rute DY1740. Reiser du fra annen flyplass enn Stavanger eller Oslo er det fint at du bestiller flygning som lander i Barcelona rundt dette tidspunktet eller før.

Busstransport returdagen blir satt inn tidlig slik at det blir mulig å nå både Flyr og Norwegian sine avganger rundt kl. 13:00 (til Oslo)

Flyreise bør ikke bestilles før vi gir beskjed om at vi har oppnådd minimum antall deltakere.

Pris

Kr. 15.900,-

Depositum på kr 4000,- blir fakturert ved påmelding og betales innen én uke.

 

  Maks antall deltakere: 25

  Minimums antall deltakere: 15

   

  Reiseleder

  Reiseleders ansvar er å gi deltakerne en best mulig reiseopplevelse, og vil lede aktivitetene og holde kontroll på reiseprogrammet, samt være tilgjengelig for spørsmål ol.

  Reiseledere under turen: Inger Eik

   

  Nivå

  Dette er en reise med fokus på fysisk aktivitet. Du må være i god fysisk form og like å være i fysisk aktivitet ellers i hverdagen, samt kunne gå gode turer i ulendt terreng. Sykkelrutene er av moderat nivå uten for mye bratte bakker. Det mulig å leie elsykkel mot et tillegg i prisen dersom du ønsker det.  Alle aktivitetene er frivillige, og du velger selv om du vil slappe av på hotellet en dag eller gjøre noe på egenhånd.

  Inger legger opp til treneningsøkter tilpasset ønsker og behov i gruppen. Under dagene med mye aktivitet vil det for eksempel være ønske om roligere økt med fokus på tøying og bevegelse. En velger selv hvilke treningsøkter en ønsker å bli med på.

   

  Overnatting

  På denne turen skal vi bo på hotell Hostalillo 3* i Tamariu ved kysten, og hotell Ultonia 4* i Girona. Sistnevnte ligger kun 500 meter fra katedralen og det jødiske kvartalet, og 200 meter fra Plaza Independencia med sine barer og restauranter.

  Prisen er inkludert del i dobbeltrom. I påmeldingskjema kan du skrive hvem du ønsker å dele rom med. Dersom dette ikke blir spesifisert, plasserer vi to og to sammen av samme kjønn. Dersom du ønsker å bo alene er dette mulig mot et tillegg i pris på kr 2.500, -. Dersom vi ikke finner noen du kan dele rom med, blir vi nødt til å legge til enkeltromstillegget.

   

  Sykler og pedaler

  Prisen er inkludert leie av touring-/hybridsykkel.

  I påmeldingskjemaet er det mulig å oppgradere sykkel til elsykkel, mountain bike, eller gravel mot et tillegg i pris for de som måtte ønske det.

  Flate pedaler er inkludert prisen. De som ønsker andre pedaler enn dette kan enten ta med pedaler selv eller leie. Pris for SPD-sl Shimano, SPD-Shimano eller Lock Keo er 5 euro pr. dag.

  Hjelm, drikkeflaske, lås og reparasjonsett er inkludert i prisen. Ta gjerne med egen hjelm dersom du måtte ønske det.  

   

  Utstyr

  Selv om det fremdeles kan bli kjølig på kvelden/natten i mai, kryper gradestokken fort opp mot 20 -25 grader på dagtid dersom det er sol. På våren vil det alltid være større sjanse for regn enn på sommeren, så vi anbefaler at alle pakker med seg regntøy i tilfelle det skulle komme noe nedbør i løpet av turen.

  Glem ikke å ta med:

  • Sykkelbukse og trøye, eventuelt annet behagelig tøy til å sykle i.
  • Gode joggesko til å sykle med
  • Gode sko til vandreturene med god ankelstøtte
  • Klær/ sko til å bruke på ettermiddagene.
  • Regntøy i tilfelle vi blir uheldige med været.
  • Jakke og varmere klær til kveldene.
  • En liten ryggsekk for de som ønsker til sykkelturene.
  • Solbriller
  • Solkrem
  • Pass og europeisk helsetrygdekort
  • Bevis på reiseforsikring

   

  Forsikring og pass

  Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring.  Vi anbefaler også alle til å sjekke om forsikringen inkluderer avbestillingsforsikring.

  Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig under hele oppholdet.

  Europeisk helsetrygdekort bestilles enkelt på nett og gir rett til legebehandling ved sykdom på lik linje som innbyggerne i landet.

   

  Reisedokumenter

  Senest én uke før avreise sendes reisedokumentene ut. Vi vil da gi mer utfyllende praktisk informasjon angående tidspunkter, o.l. for de forskjellige aktivitetene.

   

  Forbehold

  Prisen er basert på min. 15 deltakere. Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen. Beskjed om dette vil bli gitt 30 dager før avreise. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentlig. (Eurokurs pr. 10.11.23: 10,30 NOK) En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av fly, hotell, aktiviteter, restaurantbesøk, transport, avtalt reiseleder o.l.

   

  Bestilling og betaling

  Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en mail som bekreftelse på dette. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 4000,- som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise.  Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

   

  Avbestillingsregler

  Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel deltaker sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

  Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

  Depositumet brukes til å reservere hotell og aktiviteter som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales selvfølgelig hele depositumet.

  Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller dersom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

  Ved avbestilling som følge av UDs reiseråd tilbakebetales beløpet minus et administrasjonsgebyr på kr. 395,- pr. pers.

   

  Koronainformasjon

  Det er ikke lenger krav om å fremvise koronasertifikat eller fylle ut elektronisk helsereiseskjema ved reiser til Spania.

  Det er heller ikke lenger påbudt å bruke munnbind om bord i flyene eller på flyplassene innenfor EU/ EØS. Allikevel kan enkelte flyselskap og flyplasser kreve at munnbind skal brukes. Spania har fortsatt lokale regler om munnbind på offentlig transport, apoteker, legesenter, o.l. Vi anbefaler derfor at du alltid har munnbind lett tilgjengelig i håndbagasjen.

   

  Reisegarantifondet

  Garantistillelse i fondet gir de reisende en ekstra trygghet ved at pengene tilbakebetales dersom reisearrangøren skulle gå konkurs.

  Camins er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.