Landeveisykling i Andalucia

Bli med på en rundtur i Andalucia på landeveisykkel! Vi har satt i sammen en rute som fører deg gjennom sør-spansk natur og innom flotte byer og landsbyer som Ronda, Jerez de la Frontera, Sevilla og Malaga. 600 kilometer, 6360 høydemeter, fordelt på 6 dager. Vi sykler på nøye utvalgte veier for å gi dere den beste sykleopplevelsen. Turen starter i Malaga og avslutter i Fuengirola, nær Malaga. Her får du oppleve mye på en uke!

 

Program dag for dag

Dag 1

Vi blir hentet på flyplassen i Malaga og kjørt til Hotel Barcelo 4*, hvor vi vil få utdelt og tilpasset syklene. Dagen har vi til egen disposisjon til å utforske Malaga by eller det som måtte friste. Vi møtes til velkomstmiddag på kvelden på hotellet.

( – / – / M )

 

Dag 2

Malaga (Cartama) – Ronda, 77 km

Etter frokost blir det litt briefing rundt dagens etappe før vi blir kjørt et lite stykke utenfor Malaga by der ruten vår starter. Vi har valgt å sette inn denne transporten slik at vi unngår trafikken i og rundt sentrum. Våre lokale samarbeidspartnere som kjenner godt til de mest syklevennlige veiene, guider oss gjennom etappene og gjør sitt beste for å gi oss den optimale sykleopplevelsen.

Underveis på hver etappe denne uka stopper vi for en lett piknik og får ellers nødvendig snack og vann fra følgebilen. Det er også mulig å stoppe for en kaffepause på en kafé dersom gruppa ønsker det. Bagasjen blir sefølgelig transportert fra hotell til hotell.

Vel fremme i Ronda sjekker vi inn på Hotel San Francisco 2* , og ettermiddagen disponerer vi selv. Denne fantastiske landsbyen er en av Spanias mest besøkte byer. Byen ligger på et platå som deles i to av et massivt juv og som forenes av Rondas største attraksjon, broen «El Puente Nuevo». Med sine 120 meter er det et imponerende byggverk. 

 ( F / L / – )

 

Dag 3

Ronda – Ubrique, 69 km

Etter en god frokost og briefing legger vi ut på turens andre etappe. Ruten vi følger i dag tar oss inn i Cadiz-provinsen, og gjennom naturreservatet Sierra de Grazalema som er et populært område for sykling i Andalucia. Vi sykler på veier som slynger seg langs hvite kalksteinsfjell, olivenlunder, og  gjennom hvite landsbyer. Etappen ender ved Hotel Sierra de Ubrique 3* , midt i naturreservatet som blir vårt overnattingsted for kvelden .

 (F / L / – )

 

 Dag 4

Ubrique – Jerez de la Frontera, 96 km

Vi sykler første del av  etappen gjennom naturresrevatet og vestover til landsbyen Arcos de la Frontera som blir betegnet som en av Spanias vakreste med sine trange, koselige gater og flotte bygninger.  Turen går videre og landskapet flater mer og mer ut etterhvert som vi nærmer oss Jerez de la Frontera. Vi sjekker inn på Hotel NH Avenida Jerez 4*

Jerez er Sherry’ens hjemby og vi oppforder dere til å oppleve denne fantastiske byen gjennom en byrunde med tapas og selvsagt – Sherry!

 (F / L / – )

 

 

Dag 5

Jerez de la Frontera – Sevilla, 105,5 km

Etter frokost og briefing legger vi ut på turens 5. etappe, en for det meste flat og fin rute gjennom typisk sør-spansk landskap. Vel fremme i Sevilla sjekker vi inn på Hotel Sevilla Green Suites 4*.

Om ettermiddagen blir vi hentet på hotellet og kjørt den korte turen til Sevilla for byvandring og felles middag. Vårt besøk i Sevilla blir kort, men vil gi oss alikevel nok tid til å forstå hvorfor denne flotte andalusiske byen, full av sjarm, ble kåret til beste by å besøke i 2018 av Lonley Planet.

Vi returnerer til hotellet på kvelden for en god natts søvn slik at vi er opplagt til en ny dag på sykkelsetet i morgen.

(F /L/ M )

 

Dag 6 

Sevilla – Ronda, 133 km

Dagens rute er turens lengste og begynner ganske flatt gjennom Sevilla provinsen. Etter hvert kan vi forvente oss mer stigning etter hvert som vi passerer foten av Sierra de Grazalema naturreservat og fortsetter mot Ronda. Dette området er en del av «hvite landsbyer»- ruten i Andalucia, kjent for sine pittoreske kalkmalte hus.

Ruten avsluttes i Ronda, og vi sjekker inn på Hotel San Francisco 2* igjen som vi allerede kjenner til. Ettermiddagen har vi til egen disposisjon.

 (F / L / – )

 

Dag 7

Ronda – Fuengirola, 88 km 

Etter en god frokost legger vi ut på turens siste etappe. Vi forlater Serrania de Ronda -området, fortsetter gjennom nordre delen av Sierra de las Nieves naturreservat, og videre ut mot kysten til Fuengirola som bli vårt endepunkt for uken. Ukens siste overnatting blir på Hotel Yaramar 4*

Ettermiddagen kan vi benytte til å utforske Fuengirola, gå en tur langs strandpromenaden, dra til handlesenteret Miramar for litt shopping, eller bare slappe av på hotellet og fordøye ukens inntrykk. Vi møtes på kvelden for en felles avskjedsmiddag.

 ( F/ L/ M )

 

Dag 8

Buss til flyplassen i dag og hjemreise.

 ( F / – / – )

 

 F = frokost, L = Lunsj, M = middag

Programmet er preliminært og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

 

Turinformasjon

 Flyavgang og busstransport

På denne turen er ikke flybillett inkludert, så den bestiller hver enkel deltaker selv. Vi i Camins er sefølgelig behjelpelige i denne prosessen dersom noen ønsker det.

Etterhvert som plassene fylles opp, vil vi få en oversikt over hvilke flyavganger deltakerene kommer med på ankomst- og avreisedato og setter inn bussavgang basert på denne informasjonen. Dersom noen ønsker å komme noen dager før, eventuelt bli igjen noen dager, ordner den enkelte busstransport selv.

NB! Vi anbefaler å ikke bestille flybilletter før påmeldingsfristen har gått ut i tilfelle det skulle bli for få påmeldte .

 

Vanskelighetsgrad og sikkerhet

Dette er en tur som krever at du er i god fysisk form og kan sykle lengre distanser gjennom flere dager i strekk. Etappene er varierte der noen områder er preget av mer stigninger, mens andre sykler vi lengre strekninger på flate veier.

Våre guider og samarbeidspartnere kjenner området godt og har plukket ut de minst traffikerte veiene for å gi deg en behagelig og trygg sykle-opplevelse. Vi har med følgebil på hele ruten for nødvendig assistanse om det skulle være behov.

 

Utstyr

Våren er mild og behagelig i sør-Spania, men det er lurt å ta med seg plagg med lange armer/ bukse/ tynn jakke dersom det skulle bli litt kjølig på kveldene. Vi ønsker at det ikke pakkes i hard og stor plastkoffert da disse tar unødvendig stor plass ved bagasjetransport.

 • Sykkelbukse og trøye
 • Sykkelsko
 • Sykkelhansker
 • Klær/ sko til å bruke på ettermiddagene.
 • Regnjakke
 • Tynn jakke/ genser
 • En liten ryggsekk kan være kjekt å ha med seg når vi skal til Sevilla o.l
 • Solbriller
 • Solkrem
 • Badetøy
 • Pass og europeisk helsetrygdekort
 • Bevis på reiseforsikring

Sykler og pedaler

Prisen er inkludert leie av landeveisykkel av det spanske merket Orbea.

Frame: Orbea Orca carbon OME, monocoque,tapered 1-1/8″ – 1,5″, PF 86mm, powermeter compatible, brake internal cable routing, EC/DC compatible, 130mm rear spacing, 27,2mm seat tube.

Crankset: Shimano Ultegra 34x50t

Shifters: Shimano Ultegra

Breaks: Shimano Ultegra

Cassette: Shimano 105 5800 11-28t 11-Speed

Seatpost: Orbea OC-II Carbon 27.2x350mm

Som alternativ finnes også til leie et fåtall med Shimano 105, og noen med skivebrems (sistnevnte i størrelse 53 og 55) uten tillegg i prisen.

Vi kan også tilby et par el-landeveisykler mot et tillegg i prisen for de som måtte ønske det.

 

Pedaler er inkludert i prisen og rette pedaler til dine sykkelsko velges i påmeldingskjema. Husk, din sykkel blir levert med pedalene du bestilte, så det er viktig å være sikker hvilke pedal som passer dine sko. 

Lock Keo :

 

Spd Shimano:

 Spd -SL Shimano

 

Kombipedaler

 

Normale

 

Hjelm og drikkeflaske er inkludert i prisen, men du må gjerne ta med egen hjelm om du ønsker det.

 

Følgebil

Vår sykkelmekaniker har med nødvendige deler og utstyr dersom en av syklene måtte trenge reparasjon. Vi får nødvendig påfyll av energi og vann fra bilen under etappene.

 

Overnatting

Vi overnatter på gode og nøye utvalgte 2*/ 3*/ 4* hotell under turen. Prisen er inkludert del i dobbeltrom hvor vi plasserer to og to sammen av samme kjønn. På hotell San Fransisco i Ronda vil det være nødvendig å ta i bruk 3 manns-rom dersom antall deltakere overstiger 15. 

Mulighet for enkeltrom mot tillegg i prisen på kr 2000,-  (på forespørsel)

Forsikring og pass

Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring. Husk å sjekke opp hva forsikringen din dekker dersom det skulle skje noe med sykkelen under leieperioden.

Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig i minst 3 måneder etter hjemreise.

 

Forbehold

Prisen er basert på 15 deltakere. Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen noe eller kansellere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 30 dager før avreise. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentligt. En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av sykkelrute, hotell, restaurantbesøk, transport, avtalt reiseleder o.l.

 

Bestilling og betaling

Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en mail som bekreftelse på dette. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 2500,- som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise.  Dersom det er mindre enn 60 dager igjen før avreise, faktureres depositum og restbeløpet i ett. Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

 

Avbestillingsregler

Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel kunde sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

Depositumet brukes til å reservere din plass på hotell og aktiviteter som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales sefølgelig hele depositumet.

Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller derom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

 

Camins er medlem av Reiegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Etappe 1: Cartama - Ronda

Etappe 2: Ronda - Ubrique

Etappe 3: Ubrique - Jerez de la Frontera

Etappe 4: Jerez de la Frontera - Sevilla

Etappe 5: Sevilla - Ronda

Etappe 6: Ronda - Fuengirola

15. – 22. oktober

2019

NOK 13 900 ,- 

Påmeldingsfrist:

15. juli 2019

 

Pris inkluderer

 • 7 netter på 2*/3*/4 * hotell inkl. frokost
 • Transport tur/ retur flyplass – hotell på gitt tidspunkt
 • Tre middager
 • Vann, energibar, sportsgel, samt piknik under etappene
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Engelsktalene, lokale og sertifiserte guider
 • Annen transport som nevnt i programmet.
 • Leie av sykkel, pedaler og hjelm
 • Vannflaske
 • Reiseleder fra Camins

Pris inkluderer ikke

 • Fly tur/retur
 • Øvrige måltider som ikke er spesifisert i programmet.
 • Personlig reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkelromstillegg (ved ledig kapasitet) kr 2000,-
 • Drikkevarer
 • Utflukter som ikke er spesifiset i programmet.
 • Tips