Pyreneenes høyeste fjell - Fottur rundt Aneto på egenhånd

Opplev de vakre fjellene i Pyreneene. På denne turen vandrer dere rundt Aneto, fjellkjedens høyeste fjell. 117 km fordelt på 7 etapper gjennom historiske fjellpass som før i tiden ble brukt til å krysse Pyreneene av reisende, gjetere og handelsmenn. En krevende rundtur som går igjennom Posets-Maladeta naturreservat hvor vi finner noen av de flotteste områdene i hjertet av de spanske og franske Pyreneene. Er du glad i lange vandredager i fjellet, og ønsker å oppleve naturområder som ikke er så kjent blandt folk flest, er dette turen for deg!

Program dag for dag

Dag 1

Flybillett og transport til Viehla ordner du selv. Ta gjerne kontakt med oss i Camins dersom dere er flere og ønsker hjelp med transport til og fra Pyreneene.

Kjøreturen fra Barcelona tar rundt 3,5 timer før dere kommer frem til Vielha i vakre Val d’Aran, en dal som er del av Catalonia, men der folket holder tett til sitt bryst sitt eget språk, identitet og kultur. Her sjekker dere inn på hotellet og spiser middag for kvelden.

( – / – / M )

 

Dag 2, 1. etappe: Vielha (977m) – Artiga de Lin (1465m)

Vi forlater Vielha og går mot Gausac-kirken før vi følger en stigning opp til Bassa d’Oles, en innsjø som ligger i 1600 meters høyde i nærheten av Vielha. Vi forlater La Bassa og finner stien som fører oss til Roca Sacòsta (1820m). Enger, hytter, hester og over oss, til venstre, fjellet Montocorbison, Nedenfor Ròca Sacosta fjellet (1859m), er utsikten over dalen imponerend.

Vi vandrer videre gjennom skogholt, forbi Geles-juvet og til slutt Eth Santet (1660m) Her vil vi finne bord med benker som er ideelle for en piknik og en pust i bakken.

Fra Eth Santet begynner vi nedstigningen mot Artiga de Lin-dalen. En bred sti fører etter hvert til  fossen Uelhs deth Joeu. Her krysser vi broen og følger oppover en sti med tømmertrapper midt i gran- og bøkeskogen som raskt øker i høyden og senere blir til en mer definert sti. Vi vandrer videre og ankommer tilslutt vandrehjemmet Refugi de Artiga de Lin hvor vi skal overnatte i natt.

Middag på vandrehjemmet i kveld.

( F / – / M )

Turinformasjon:

 Distanse: 15 km |  + 1272 m – 785 m | ca  6 / 6,30 timer vandring.

 

Dag 3, 2. etappe: Artiga de Lin (1465m) – Hospice de France (1385m)

Etter frokost starter du på turens andre etappe.

Fra vandrehjemmet går veien videre til fjellpasset Collado del Infern (2397 moh) på grensen mellom Frankrike og Spania. Fra her går det nedover gjennom flott alpint landskap til Collado de la Montjoia hvor vi allerede kan se hele Luchon-dalen og Hospice de France i bakgrunnen.

Vandrehjemmet Hospice de France, som blir basen for natten, har tatt imot reisende siden 1600-tallet. I dag er vandrehjemmet preget av komfortable, men enkelt utførte rom, en flott base for spektakulære fotturer og terrengsykkeleventyr i regionen. Restauranten på stedet serverer tradisjonell mat fra Pyreneene. Det er også et lite museum som beskriver historien til stedet.

Middag på vandrehjemmet.

(F / – / M)

Turinformasjon:

Distanse: 10 km |  + 956 m – 1037 m | ca  4/ 4,30 timer vandring.

 

Dag 4, 3. etappe: Hospice de France (1385m) – Hospital de Benasque (1750m)

Etter frokost snører du på deg fjellstøvlene igjen og legger ut på dagens etappe som følger en av de historiske rutene i Pyreneene der Puerto de Benasque, forener Frankrike med Aragon-regionen som tidligere var et eget kongedømme.
Dere følger stien oppover til dere kommer til Boum-innsjøene. Videre kommer dere til en sikk-sakk-stigning gjort tilgjengelig av steinmurer som fører dere til Puerto de Benasque- fjellpasset (2444 moh). Utsikten dere får over naturreservatet med sine isbreer er fantastisk. Dere fortsetter nedover og vegetasjonen endrer seg fra høyfjell-landskap til mer skog og eng des mer dere nærmer dere endepunktet hotell Hospital de Benasque 3*

Hospital de Benasque er et område med mye historie. Her har det eksistert vandrerhjem fra 1100- tallet.

Middag på hotellet.

(F / – / M)

Turinformasjon:

Distanse: 10,4 km |  + 1047 m – 704 m | ca  4,30/ 5 timer vandring.

 

Dag 5, 4. etappe: Hospital de Benasque (1750 m) – Cerler (1540 m)

Dagens etappe er roligere ettersom dere følger den fantastiske Benasque- dalen mot landsbyen Benasque. Mot slutten av etappen følger dere den gamle veien til Cerler, en krevende stigning på rundt 3 kilometer.

Cerler (1531 moh), en liten koselig fjell-landsby preget av brosteinsgater og steinhus, er landsbyen med høyest beliggenhet i de aragonesiske Pyreneene. Her strømmer folk til på vinteren for å stå på ski, men på denne tiden av året er landsbyen ganske stille og fredelig.

Dere sjekker inn på det koselige, familiedrevne hotellet Casa Cornel 3*, et gammelt herskapelig hus som daterer tilbake til 1200-tallet.

Middag serveres på hotellet om kvelden.

(F / – / M )

Turinformasjon:

Distanse: 17,7 km |  + 524 m – 753 m | ca  5,30/ 6 timer vandring.

 

Dag 6, 5. etappe: Cerler (1540 m) – Castanesa (1485 m)

I dag legger dere ut på kanskje rutens hardeste etappe. Dere forlater Castanesa og setter kursen mot Queso-høyden. Etter denne første stigningen, venter den neste som tar dere opp til la Quasta hvor dere får en fantastisk utsikt. Dere fortsetter videre med Castanesa- dalen på venstre side, Barraves-dalen på høyre, mens dere nyter synet av majestetiske fjelltopper på over 3000 meters høyde, deriblant Aneto, som utfolder seg foran dere. Etter Comadelo- høyden (2440 moh), begynner nedstigningen og dere ender til slutt opp i landsbyen med samme navn som Pyreneenes høyeste fjell – Aneto.

Dere innlosjerer dere på det lille, familiedrevne hotellet Casa Moline hvor dere spiser middag for kvelden.

(F / – / M )

Turinformasjon:

Distanse: 19 km | + 955 m – 1.095 m | Ca 6,30 / 7 timer vandring.

Dag 7, 6. etappe: Aneto – Vielha

Uthvilte og klare for dagens etappe, legger dere ut på strekningen som fullfører rundturen tilbake i Vielha.

Dere vandrer i retning landsbyen Senet, forbi Noguera Ribagorzana – elven, og videre mot Conangles – skogen som er en av de viktigste bøke- og granskoger på den iberiske halvøy. Videre vil dere etterhvert følge en historisk stigning mot Vielha – passet (2442 moh), hvor dere passerer bunkere fra den spanske borgerkrigen. Underveis har dere på nytt kunnet skue Pyreneenes høyeste fjell med sine hvite isbreer. Fra Vielha-passet venter en lang nedstigning over fjell, gjennom skog, og til slutt tilbake til hotellet dere startet rundturen fra.

Etter 6 dager på beina, frister det nok for mange å ta seg et avslappende besøk på hotellets spa-avdeling. Middag serveres på hotellet på kvelden.

(F / – / M )

Turinformasjon:

Distanse: 23 km | + 1097 m – 1465 m | Ca 7 / 8 timer vandring.

Dag 8

En vandreuke i de fantastiske Pyreneene er over. Hva med å forlenge ferien med noen dager i Barcelona eller vakre Girona før hjemreise?  Vi i Camins – Active Adventures legger gjerne opp flere forslag dersom dere måtte ønske.

( F / – / – )

 

F = frokost, L = Lunsj, M = middag

Programmet er preliminært og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Turinformasjon

Vanskelighetsgrad og sikkerhet

Dette er en krevende tur, lagt opp for personer i god fysisk form og som kan gå lange distanser flere dager i strekk i fjellet.  På hotellet i Viehla får dere utdelt kart og et hefte med god beskrivelse av hver etappe, samt nummer for telefonassistanse. Det er mulig å leie guide for et tillegg i prisen dersom det er ønskelig.

 

Utstyr

Selv om områdene hvor dere vi stort sett har et stabilt og mildt klima i forhold til andre høyfjellsområder, er det lurt å pakke smart i tilfelle været skulle by på overraskelser. Vi anbefaler at dere tar med følgende:

 • Sommertøy/ sandaler til å bruke på ettermiddagene, samt til og fra Pyreneene
 • Ull, fleece-genser eller tynn jakke, samt langbukse er godt å ha dersom været blir skiftende.
 • Vanntett jakke og bukse type Gore-Tex eller lignende. Klimaet i fjellet kan være ustabilt
 • Gode fjellstøvler
 • Gode, behagelige klær til å vandre i. (T-skjorte og langermet, kortbukse, turbukse, o.l)
 • Caps og solbriller
 • En liten sekk som du kan bruke dersom du ønsker å ta med deg skift, solkrem eller andre ting av interesse på turene.
 • Drikkeflaske
 • Husk å ta med reisedokumenter!

 

Forsikring og pass

Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring. Husk å sjekke opp hva forsikringen din dekker. 

Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig i minst 3 måneder etter hjemreise.

 

Forbehold

Det tas  forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentlig. En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av hotell, o.l.

 

Bestilling og betaling

Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en mail som bekreftelse på dette. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 2500,- som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise. Dersom det er mindre enn 60 dager igjen før avreise, faktureres depositum og restbeløpet i ett. Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

 

Avbestillingsregler

Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel kunde sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

Depositumet brukes til å reservere din plass på hotell og aktiviteter som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales selvfølgelig hele depositumet.

Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller derom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

Camins er medlem av Reiegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

På forespørsel

Periode:

12. juni – 1. oktober

                                                                                                Pris fra 8.900,- NOK

 Pris inkluderer
 • 8 netter på hotell eller vandrehjem som beskrevet i program
 • Frokost alle dager iht. program
 • Middag alle dager iht. program
 • Adgang til hotellets spa i Viehla og i Llanos del Hospital
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk
 • Bagasjetransport
 • Transport fra hotellet til startpunkt 1.etappe
 • Telefonassistanse

Pris inkluderer ikke

 • Fly tur/retur
 • Transport til/fra Viehla
 • Øvrige måltider som ikke er spesifisert i programmet.
 • Guide, på forespørsel
 • Personlig reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkelromstillegg (ved ledig kapasitet)
 • Drikkevarer
 • Tips