Hesteparadiset Jerez de la Frontera med hestetrener Tara Orlin for erfarne ryttere

—Eksklusiv tur til Alcantara Equestre for liten gruppe damer—

Jerez de la Frontera, Spanias «hestehovedstad» er en drømmedestinasjon for hesteentusiaster!

Et lite stykke unna Jerez sentrum finner vi gården AlcantarA Equestre. Alfonso Lopez de Carrizosa Caballero som driver plassen har flere mesterskapstitler bak seg innen den spanske ridedisiplinen doma vaquera. Han er også kjent fra NRK-serien Det Store Spranget. Finca’en AlcantarA, med sitt typiske spanske preg, ligger flott til i naturskjønne omgivelser. Her skal vi få overnatte i 3 netter og virkelig få innsikt i den spanske måten å ri og drive med hest på. Alfonso er med oss hver dag og deler rikelig med sine kunnskaper. Det blir rideundervisning, kjekke rideturer, sosialt samvær, og god mat og drikke.

Reiseleder for turen er hestetrener Tara Orlin. Hun har selv bodd i Jerez og trent for Alfonso. Tara vil gi tips og råd på hvordan en kan iverksette og bruke det vi lærer om hest og ridning i hverdagen hjemme.

Oppholdet avsluttes med to netter i Jerez by. Her skal vi få oppleve hesteshow på den spanske rideskolen, flamencoshow, samt nyte det flotte denne fantastiske byen har å by på.

Program dag for dag

Dag 1

Ankomst Málaga

Reiseleder møter dere på flyplassen i Málaga. Vi henter ut leiebiler og setter kursen mot Jerez de la Frontera. Turen tar ca. 2,5 timer og vi stopper underveis for å strekke på beina.

Vel fremme hos AlcantarA Equestre installerer vi oss på rommene og får en liten presentasjon og velkomst før vi skal ut på reisens første ridetur. Dagens tur blir en spesiell opplevelse for oss nordmenn. I sør-Spania er det vanlig blant mange hestefolk å ri ut på tur med venner og familie og stoppe innom tapasbarer for en matbit og litt å drikke før en rir videre. Noen ganger bindes hestene opp nærmest på rekke og rad slik at rytteren kan ta seg tid til et større måltid, andre ganger går ikke rytteren av hesten, men blir servert sittende på hesten før en rir videre igjen. Turen vår tar ca. to timer inkludert til og fra barene og vi blir sittende på hestene mens vi blir servert.

Tilbake til AlcantarA blir vi servert en herlig middag, og her er våre verter ikke sparsommelige på hverken dekking av bord eller mat som serveres. Alfonso er til stede under måltidene og det er alltid spennende å høre han fortelle om hestetrening, samt livet på gården som en ekte spansk vaquero.

(– / – / Middag)

 

Dag 2

Ridetime med Alfonso og tur

Vi står opp og spiser en god frokost før vi skal få undervisning av Alfonso. Vi deler gruppen opp i to der fire får undervisning samtidig på banen. For gruppen som venter vil det være lærerikt å bare observere undervisningen på sidelinjen med litt innspill fra Tara på Alfonsos undervisning.

Etter at begge gruppene er ferdige med sin undervisning for dagen, blir det servert tapaslunsj før vi igjen skal opp på hesteryggen og ut på dagens tur. Vi rir i dag på en lengre tur med fokus på doma vaquera i typisk andalusisk landskap. Vi skal nyte med alle sansene denne flotte opplevelsen og de veldresserte hestene, mens vi praktiserer det vi har lært.

Felles middag på gården på kvelden.

(Frokost / Lunsj / Middag)

 

Dag 3

Ridetur med piknik

Etter frokost rir vi ut på en herlig tur gjennom det rike, endeløse steppelandskapet. Vi skal til Salto al Cielo, en herregård som faren til Alfonso vokste opp på og der Alfonso lærte seg å ri, samt oppholdt seg gjennom hele barndommen. Underveis slapper vi av med en koselig piknik.

På ettermiddagen vil Alfonso og Tara gi en ride-demostrasjon på ridebanen. Tara vil også gi en demostrasjon av bakkearbeid med hest

«Er det en ting jeg virkelig skjønte da jeg bodde i Spania og lærte Doma Vaquera, var hvor viktig det var at hesten var «connected» til deg, og reagerte i øyeblikket du ga en beskjed. Jeg fikk en «reality check» da hesten min Jack og jeg ble invitert til å drive kveg og okser for første gang. Når du plutselig får to digre, ville okser med skarpe horn løpende mot deg, da vil du ha en hest som flytter seg til siden og løper unna når den får beskjed om det. Arbeidet med kveg er grunnen til at veldige mange cowboyer og vaquero’er er utrolig dyktige ryttere, og har ekstremt veltrente og lydige hester. Og dette er vel det vi alle søker? At hesten føles ut som en forlengelse av din kropp. Hesten sine bein, blir dine bein. Hesten reagerer når din hjerne tenker, hestens hjerte blir ditt hjerte og man blir ett. Alfonso er en mester til å få til dette fra hesteryggen. Bakketreningen jeg ønsker å demonstrere vil gi et innblikk i hvordan du kan oppnå den samme følelsen fra bakken. Det handler om å bygge en «connection» basert på energi, som om man kobler seg på hverandres tanker.»

– Tara 

Vi spiser felles middag og nyter vår siste kveld sammen på AlcantarA.

(Frokost / Lunsj / Middag)

 

Dag 4

Jerez og den spanske rideskolen

I dag blir det avskjed av både hester, gården og vårt vertskap på AlcantarA. Vi drar på formiddagen til den spanske rideskolen, Real Escuela Andaluza del Arte Equestre, for et fantastisk hesteshow. Skolen ligger sentralt til i Jerez, i underkant av 2 km fra hotellet.  Her skal vi få oppleve det spektakulære showet Cómo Bailan los Caballos Andaluces, eller oversatt «hvordan de andalusiske hestene danser». Showet er en hesteballett akkompagnert av typisk spansk musikk og kostymer i 1700-tallsstil, alt satt sammen og koreografert ved hjelp av bevegelser basert på klassisk dressur, Doma Vaquera, samt andre elementer fra tradisjonell ridestil.

Vi sjekker inn på hotell Eurostars Asta Regia 4*  i dag hvor vi skal bo resten av oppholdet. 

Vi ønsker at de som ønsker å disponere tiden sin selv for å utforske denne flotte byen har mulighet til å gjøre det, derfor er enkelte måltider og aktiviteter i dag og i morgen et tilbud til de som ønsker og ikke inkludert i prisen. Tara vil komme med forslag til interessante steder å besøke i Jerez, samt tid og sted for middag på kvelden for de som ønsker å bli med på det. 

(Frokost / – / -)

 

Dag 5

Bodega Lustau og flamencoshow

Etter en god frokost på hotellet blir det kjekt å gå rundt i Jerez og oppleve det fine denne byen har å by på. Tara vil ta med de som ønsker til en hesteutstyrsbutikk. Kanskje det vil friste å ta med noe spansk heste- eller rideutstyr hjem til Norge? Før lunsj kan de som vil bli med til Bodega Lustau som ligger i Jerez by for omvisning og smaking av vingårdens flotte sherry-viner. Bodegaen tilhører familien til Alfonso og plassen er virkelig verdt å oppleve. Etter noen edle dråper sherry tar vi turen til en av byens mange tapasrestauranter for en god lunsj.

Resten av dagen koser vi oss rundt i Jerez. På kvelden drar vi på et forrykende flamenco-show etterfulgt av en god avskjedsmiddag på vår siste kveld i Jerez de la Frontera.

(Frokost / – / Middag)

 

Dag 6

Hjemreise

I dag er det hjemreise og vi sjekker ut fra hotellet tidlig på morgenen. Vi tar utgangspunkt i å nå flyvninger som går til diverse destinasjoner i Norge på formiddagen/ midt på dagen. Se » reiseinformasjon» for mer info.

Besøket i Jerez, den spanske rideskolen, oppholdet på AlcantarA – alt dette sammen med Tara og all den kunnskap hun sitter på har gitt oss en opplevelse for livet! Vi drar tilbake til Norge rike med nye perspektiver og kunnskap innen hestehold og ridning, samt en enda større «pasión» for den spanske hestekulturen.

Jerez – hasta la proxima!

(Frokost / – / -)

 

14. – 19. oktober

2023

5 netter/ 6 dager

Pris 23.900,- NOK

Påmeldingsfrist 15. mai

3 ledige plasser igjen

 

Pris inkluderer

 • Transport i leiebil som beskrevet i program
 • 3 netter eksklusivt opphold på AlcantarA Equestre i delt dobbeltrom
 • 2 netter på 4* hotell sentralt i Jerez i delt dobbeltrom
 • 5 frokoster
 • 4 middager
 • 3 lunsj
 • 3 rideutflukter
 • 1 ridetime i grupper på 4
 • Ride-demostrasjon Tara og Alfonso
 • Demostrasjon av bakkearbeid med hest av Tara
 • Tips, råd kunnskap av reiseleder og hestetrener Tara
 • Alfonso og AlcantarA er tilgjengelig og eksklusivt til stede kun for gruppen vår.
 • Hesteshow hos den spanske rideskolen
 • Flamencoshow og avskjedsmiddag
 • Liten gruppe
 • Trygghet ved at reisen er omfattet av Reisegarantifondet

 

Pris inkluderer ikke

 • Flyreise tur/ retur
 • Øvrige måltider som ikke er beskrevet i programmet
 • Ekstra ridetimer (Privattime: 150 euro. Time i gruppe på 2-3 ryttere: 80 euro)
 • Inngang til Bodega Lustau
 • Øvrige aktiviteter som ikke er beskrevet i programmet.
 • Forsikringer, herunder også avbestillingsforsikring
 • Tips/ drinks til lokale guider.

 

Møt Alfonso:

En reise med fokus på spansk hestekultur og flotte rideopplevelser. En opplevelse for livet!

Møt hestetrener Tara Orlin

Tara Orlin er 32 år og er en norsk hestetrener som er kjent for natural horsemanship, bittløs ridning og det å ri hesten uten utstyr. Hun har drevet med hest siden hun var 5 år og har siden 2013 drevet sitt eget firma, Tara Orlin Horsemanship, hvor hun temmer og rir inn unghester, rehabiliterer hester med problemer og reiser rundt over hele Norge og holder kurs.

Tara har tidligere drevet med klassisk dressur og western, og har alltid følt at hun har vært et sted midt imellom disse to verdenene. I 2017 oppdaget hun den spanske ridestilen Doma Vaquera, som er den perfekte kombinasjonen mellom dressur og western. Hun fant Alfonso etter å ha sett det store spranget fra NRK, og bestemte seg for å kontakte han for å høre om hun kunne ta med seg hestene sine og trene Doma Vaquera hos han i Jerez. Tara forklarte hennes filosofi om hvordan hun trente hester, og at hun har et stort fokus på et partnerskap med hesten, hvor man tar hensyn til hva hesten føler også, og at hun ikke bruker bitt. Til tross for at Alfonso bruker bitt og er vant med de spanske tradisjonene, tok han imot Tara med åpne armer, og ikke bare godtok at Tara var annerledes enn han, han viste interesse for hennes verdier og gjorde en fantastisk jobb med å samkjøre hans verden med hennes. 

Tara sin opprinnelige plan var å trene hos Alfonso i 7-8 måneder. Hun ble der i 3 år. Siden det har Doma Vaquera blitt midtpunktet for Taras trening, og hun har til og med gitt gården sin et spansk navn, oppkalt etter hesten hun fikk av Alfonso, Poderosa. 

Programmet er preliminært, og endringer kan forekomme. Vi viser for øvrig til våre generelle reisebetingelser.

Turinformasjon

Transport

Reisen er ikke inkludert fly. Vi tar utgangspunkt i å dra fra Málaga lufthavn senest kl. 13:00. Innen god tid før avreise må vi ha informasjon om hvilke fly du kommer med, eller om du allerede er i Málaga-området og møter oss på flyplassen.

Vi drar fra Jerez på morgenen dag 6 slik at vi kommer fram senest klokken 12:00 på flyplassen. 

Flyreise bør ikke bestilles før vi gir beskjed om at vi har oppnådd minimum antall deltakere.

Pris

Kr. 23.900,-

Depositum på kr 4000,- blir fakturert ved påmelding og betales innen én uke.

  Maks antall deltakere: 8

  Minimums antall deltakere: 8

  Reiseleder

  Reiseleders ansvar er å gi deltakerne en best mulig reiseopplevelse, og vil lede aktivitetene og holde kontroll på reiseprogrammet, samt være tilgjengelig for spørsmål ol.

  Reiseleder under turen: Tara Orlin

   

  Nivå 

  Du må være voksen, erfaren rytter for å bli med på denne turen. Ellers må du også være i god fysisk form og kunne ri på lengre rideturer uten problemer.  

   

  Overnatting

  På denne turen skal vi bo på AlcantarA Equestre de tre første nettene og hotell Eurostars Asta Regia 4* i Jerez de to siste nettene.

  Prisen er inkludert del i dobbeltrom. Da det er begrenset med rom på AlcantarA, tilbyr vi ikke enkeltrom. Dersom dere er et par som reiser sammen kan dere melde dere på turen og dele rom, ellers er turen for damer for å kunne plassere to og to sammen i delt rom. I påmeldingskjema kan du skrive hvem du ønsker å dele rom med dersom du reiser sammen med noen.

   

  Hester og utstyr

  Hestene til Alfonso er svært dresserte og behagelige å ri. Det brukes spansk sal og hodelag, og dere får innføring i hvordan hestene ris med utstyret.

  I Spania er det få som rir med sikkerhetsutstyr som hjelm og sikkerhetsvest. Vi anbefaler alle å ta forhåndsregler, samt ta med egen hjelm.

   

  Utstyr

  Selv om det fremdeles kan bli kjølig på kvelden/natten i oktober, kryper gradestokken fort opp mot 18 – 20 grader på dagtid dersom det er sol. På høsten vil det alltid være større sjanse for regn enn på sommeren, så vi anbefaler at alle pakker med seg regntøy i tilfelle det skulle komme noe nedbør i løpet av turen.

  Glem ikke å ta med:

  • Ridebukse og ridesko/ støvler
  • Ridehjelm
  • Klær/ sko til å bruke utenom ridning, samt under dagene i Jerez
  • Regntøy i tilfelle vi blir uheldige med været.
  • Jakke og varmere klær til kveldene.
  • Solbriller
  • Solkrem
  • Pass og europeisk helsetrygdekort
  • Bevis på reiseforsikring

   

  Forsikring og pass

  Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Selv om hestene på AlcantarA er svært snille og dresserte kommer hestesport med sin risiko som ryttere generelt er klar over. Dersom du ønsker å ri uten hjelm gjøres dette på egen risiko. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring.  Vi anbefaler også alle til å sjekke om forsikringen inkluderer avbestillingsforsikring.

  Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig under hele oppholdet.

  Europeisk helsetrygdekort bestilles enkelt på nett og gir rett til legebehandling ved sykdom på lik linje som innbyggerne i landet.

   

  Reisedokumenter

  Senest én uke før avreise sendes reisedokumentene ut. Vi vil da gi mer utfyllende praktisk informasjon angående tidspunkter, o.l. for de forskjellige aktivitetene.

   

  Forbehold

  Prisen er basert på min. 8 deltakere. Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen, eller avbestille turen alt etter hva deltakerne ønsker. Beskjed om dette vil bli gitt etter påmeldingsfristen har gått ut og vi vet hvor mange som har meldt seg på. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentlig. (Eurokurs pr. 10.03.23: 11,30 NOK) En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av hotell, aktiviteter, restaurantbesøk, transport, avtalt reiseleder o.l.

   

  Bestilling og betaling

  Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en mail som bekreftelse på dette. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 4000,- som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise.  Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

   

  Avbestillingsregler

  Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel deltaker sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

  Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

  Depositumet brukes til å reservere hotell og aktiviteter som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales selvfølgelig hele depositumet.

  Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller dersom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

  Ved avbestilling som følge av UDs reiseråd tilbakebetales beløpet minus et administrasjonsgebyr på kr. 395,- pr. pers.

   

  Koronainformasjon

  Det er ikke lenger krav om å fremvise koronasertifikat eller fylle ut elektronisk helsereiseskjema ved reiser til Spania.

  Det er heller ikke lenger påbudt å bruke munnbind om bord i flyene eller på flyplassene innenfor EU/ EØS. Allikevel kan enkelte flyselskap og flyplasser kreve at munnbind skal brukes. Spania har fortsatt lokale regler om munnbind på offentlig transport, apoteker, legesenter, o.l. Vi anbefaler derfor at du alltid har munnbind lett tilgjengelig i håndbagasjen.

   

  Reisegarantifondet

  Garantistillelse i fondet gir de reisende en ekstra trygghet ved at pengene tilbakebetales dersom reisearrangøren skulle gå konkurs.

  Camins er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.