Klepp Cykle Club - Jubileumstur til Girona

I samarbeid med Camins- Active Adventures drar Klepp Cykle Club på tur for å markere sitt 10-års jubileum. Denne turen blir ikke en typisk treningsreise, men en tur der det blir lagt vekt på mangfoldet i klubben. Vi skal kose oss sammen med god mat og drikke, nyte flott arkitektur og flotte omgivelser, dele felles opplevelser og nye inntrykk fra sykkelsetet – alt dette og mer i et herlig felleskap!

Girona, ofte kalt Barcelonas lillesøster, er et sykkelmekka uten like. Sykkelmiljøet i området har vokst seg stort de siste årene, og Girona er kjent for å være et av europas beste sykkeldestinasjoner. Det er ikke vanskelig å forstå at Girona har blitt et førstevalg for både proffe og amatør-syklister med sin ideelle beliggenhet mellom Pyreneene og middelhavet. Her finner en sykkelruter for enhver, på gode og lite trafikkerte veier.

I tillegg til å være et sykkelparadis, er Girona by og områdene rundt vel verdt å oppleve. Selve byen er kåret til en av Spanias vakreste byer med sin fantastiske katedral og sjarmerende gamle bydel hvor en finner et av europas best bevarte jødiske kvartaler.

På denne turen vil vi oppleve Girona med sin fantastiske arkitektur, kultur, tapasbarer og shoppingmuligheter, og når vi først er i Girona, skal vi sefølgelig ut å bli bedre kjent med området fra sykkelsete.

Program dag for dag

 

Dag 1

Avreise Sola

 Vi møter på Sola flyplass på formiddagen hvor vi treffer reiseleder og tar felles flyavgang til Barcelona kl 11:55.  Flyet går direkte og tar ca 3 timer. Vel fremme i Barcelona blir vi hentet og kjørt den ca 1 times lange bussturen til Girona . Her sjekker vi inn på hotell Gran Ultonia 4* i Girona sentrum som blir vår base de neste dagene. Fra hotellet er det kort gåavstand til den gamle bydelen og katedralen, samt tapasbarer, restauranter og spennende butikker. 

 Det blir noen timer til egen disposisjon for å slappe av på hotellet eller valse litt rundt i området. På kvelden møtes vi til felles velkomstmiddag. Alt etter hvor mange deltakere vi blir etter påmeldingsfristen har gått ut, vil avgjør om vi arrangerer velkomstmiddagen på hotellet, eller på restaurant i Girona.

 ( – / – / M )

 

Dag 2

Banyoles og vingårdsbesøk

 Etter en god frokost på hotellet, gjør vi oss klare for turens første dag på sykkelsete. Det tar ca 5 min å gå fra hotellet til butikken hvor våre guider og sykler venter på oss. Det blir tilpassing av sykler, samt en gjennomgang av ruten og litt om hva dagen vil inneholde.

 Turen i dag går til innsjøen i byen Banyoles. Gruppen deles i to hvor en del sykler en kortere rute, mens den andre gruppen sykler en mer lengre og krevende rute. Vi stopper for kaffepause hos utendørskaféen Banys Vells like ved vannet. Nederst på siden finner dere kart og profil over de forskjellige rutene. Rutene er preliminære og kan endres dersom det er ønskelig.

 Som et alternativ dersom noen ikke ønsker å sykle i dag, kan vi tilby en guidet vandretur langs Costa Brava. Veien vi går på, er en gammel sti som slynger seg opp og ned langs hele kysten. Forbi sjarmerende landsbyer og innbydenede bukter med krystallklart vann. Vandreturen starter i S’Alguer og avsluttes i Llafranc og er ca 9 km lang. Se kart og profil nederst på siden. Det blir transport tur/retur til start/slutt for ruten, og min. antall deltakere vi trenger for å tilby dette alternativet er 10. 

 Vel tilbake i Girona får vi noen timer til å slappe av og eventuelt spise litt, før vi blir hentet og kjørt til Baix Empordá-området. Bussturen tar ca 40 min og vi stopper først for å ta en liten rusletur i en av de pittoreske og vel bevarte middelalderbyene i området. Etter et lite besøk i landsbyen, kjører vi til vingården Mas Oller for omvisning og vinsmaking. Noen edle dråper senere, og med en innføring i prosessen bak vinproduksjonen på gården, kjører vi til en lokal restaurant for å feire klubbens 10-års jubileum! 

 På kvelden blir vi transportert tilbake til hotellet for en god natts søvn etter en innholdsrik dag.

 ( F / -/ M )

 

Dag 3

Rundtur blandt middelalderbyer/ les Gavarres

I dag skal vi sykle to nye sykkelruter, hvor vi igjen deler gruppen i to mindre grupper. Gruppen som velger den korte runden får transport til landsbyen la Pera hvor syklene står og venter. Her skal vi sykle en ganske lett tur som passerer flere idylliske middelalderlansbyer i Baix Emporda – området som er også kjent som «Spanias Toscana». Rundturen avsluttes i samme landsby, og vi blir kjørt tilbake til Girona igjen.

Den andre gruppen legger ut på en lengre og mer krevende rundtur som både starter og avslutter i Girona, og passerer fjellområdet les Gavarres to ganger. Denne rundturen er en svært populær løype blandt både amatør- og profesjonelle syklister. Vi sykler på rolige og lite traffikerte veier gjennom fjellområdet før vi kommer ut på andre siden i Baix Empordá. Her passerer vi pittoreske landsbyer som Monells og Madremanya, før vi fortsetter opp les Gavarres igjen. Oppe i høyden får vi en flott utsikt over vakkert katalansk landskap preget av eikeskog, furutrær og bølgende daler.

Tilbake i Girona møtes vi på hotellets takterrasse for en felles tapaslunsj.

Ettermiddag og kveld har vi til egen disposisjon. Nå er kanskje tiden inne til å bli litt bedre kjent med Girona by, besøke katedralen, vandre rundt i de smale, brosteinsbelagte gatene, shoppe litt, eller bare nyte god mat og drikke på en av byens restauranter.

 (F / L / – )

 

Dag 4

Hjemreise

Så kom dagen for hjemreise. Vi benytter mulighet til å nyte en lengre og mer avslappet frokost. Resten av formiddagen og frem til vi blir hentet av transferbussen disponerer hver og enkel selv.

Bussen kjører fra hotellet kl 13:00. Oppholdet har kanskje ikke vært blant de lengste, men nok til å fylle oss med mange gode opplevelser og inntrykk gjennom alt Girona og områdene rundt har å by på. Og sist men ikke minst har vi kanskje klart å skape en enda mer sammensveiset gjeng i Klepp Cycle Club!

Girona – fins aviat – på gjensyn!

(F / – / – )

 

F = frokost, L = Lunsj, M = middag

 

Programmet er preliminært og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Turinformasjon

Flyavgang 

Vi reiser med Norwegians direkteflygning til følgende tider:

17. september 2020 kl 11:55

20. september 2020 kl 16:25 

Reisetid ca 3 timer.

Bagasje

Inkludert 20 kg innsjekket bagasje, og 10 kg håndbagasje. Vi ber om at bagasje pakkes i myk bag da store, harde kofferter tar unødvendig stor plass i bussen. Dersom noen måtte ønske å ta med egen sykkel, har vi kapasitet til å ta med et begrenset antall i bussen.  Medbrakt sykkel er inkludert i pris og blir på forespørsel hos flyselskapet.

 

Pris

Kr 12.300,- 

Medlemspris

 • Ved medlemskap registrert før 01.01.2018: kr 8.300,-
 • Ved medlemskap registrert etter 01.01.2018: kr 10.300,-
 • Pris for følge (ektefelle/ samboer) kr 10.300,-

Depositum på kr 4000,- blir fakturert ved påmelding og betales innen én uke.

NB! Da etterspørselen ble stor, har vi valgt å reservere noen ekstra flybilletter. Prisen på flysetene har i midlertid blitt satt opp, noe som har økt prisen på turen tilsvarende.

 Maks antall deltakere: 50

 

Vanskelighetsgrad og sikkerhet

Vi deler gruppen i to hver dag hvor en gruppe sykler en lettere rute, mens den andre gruppen sykler en lengre og mer krevende rute. Kart og ruteprofil finner dere nederst på siden. De lette rutene er beregnet for folk som er i normal god fysisk form.  Det er også mulighet for leie av el-sykkel dersom noen skulle ønske det. De mer krevende rutene har vi lagt opp til dere som er vandt til å sykle en del og ønsker mer kilometer og høydemeter under turen. For å få en oversikt over antall deltakere i hver gruppe, er det ønskelig at dere krysser ut for rutevalg i påmeldingskjemaet. Valget er ikke bindende og kan endres dersom ønskelig.

Våre engelsktalende guider og samarbeidspartnere kjenner området godt, og vi har plukket ut de minst traffikerte veiene for å gi deg en behagelig og trygg sykle-opplevelse. Vi har med én guide pr 8-10 syklister.

 

Reiseleder

Reiseleders ansvar er å gi deltakerene en best mulig reiseopplevelse, og vil lede aktivitetene og holde kontroll på reiseprogrammet.

Reiseleder for turen er Helmer Berre

 

Utstyr

September er fremdeles en varm måned i Girona. Temperaturen er litt lavere på kveldstid/ natt enn midt på sommeren, men på dagen bli det varmt med temperaturer vanligvis mellom 25 – 30 grader.

Glem ikke å ta med:

 • Sykkelbukse og trøye, eventuelt behagelige klær til å sykle i.
 • Sykkelsko/ evt gode joggesko
 • Klær/ sko til å bruke på ettermiddagene.
 • Lett regnjakke i tilfelle vi blir uheldige med været.
 • Tynn jakke/ genser
 • En liten ryggsekk for de som ønsker til sykkelturene.
 • Solbriller
 • Solkrem
 • Pass og europeisk helsetrygdekort
 • Bevis på reiseforsikring

Sykler og pedaler

Prisen er inkludert leie av Cannondale Synapse Ultegra Disc/ Synapse Ultegra Shimano 105 Disc, eller Cannondale hybridsykkel. Våre samarbeidspartnere stiller med nye 2020 modeller til neste år.

I påmeldingskjemaet er det mulig å oppgrade sykkel mot et tillegg i pris.

Pedaler er inkludert prisen. Landeveisyklene blir levert med SPD-sl pedaler, mens hybridsyklene kommer med flate pedaler. Det er mulig å endre til SPD-mtb eller Lock Keo dersom noen ønsker det.

Hjelm og drikkeflaske er inkludert i prisen, men du må gjerne ta med egen hjelm om du ønsker det. Drikkeflasken tilbakeleveres etter oppholdet. Det er også inkludert et reparasjonskit pr. to sykler.

 

Overnatting

På denne turen skal vi bo sentralt til på hotell Gran Ultonia 4*. Hotellet ligger kun 500 meter fra katedralen og det jødiske kvartalet, og 200 meter fra Plaza Independencia med sine barer og restauranter.

Prisen er inkludert del i dobbeltrom. I påmeldingskjema kan du skrive hvem du ønsker å dele rom med. Dersom dette ikke blir spesifisert, plasserer vi to og to sammen av samme kjønn. Dersom du ønsker å bo alene er dette mulig mot et tillegg i pris på kr 1.500,-. Dersom vi ikke finner noen du kan dele rom med, blir vi nødt til å legge til enkeltromstillegget.

 

Forsikring og pass

Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring. Husk å sjekke opp hva forsikringen din dekker dersom det skulle skje noe med sykkelen under leieperioden.

For de som måtte ønske er det mulig å tegne en sykkelforsikring. Forsikringen koster kr 300,- for perioden og dekker skader og skifte av deler opp til en verdi av 250,- Euro. Forsikringen dekker ikke tap av sykkel, skade påført tredjeperson, og skader som overstiger 250,- Euro. Dersom sykkel blir frastjålet, er deltaker selv erstatningsansvarlig. Sykkelforsikring bestilles i påmeldingskjemaet.

Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig under hele oppholdet. I Spania er en hver person pliktig til å fremvise ID og bevis på forsikring når de er ute å sykler.

Europeisk helsetrygdekort bestilles enkelt på nett og gir rett til legebehandlig ved sykdom på lik linje som innbyggerene i landet.

 

Reisedokumenter

Senest én uke før avreise sendes reisedokumentene ut. Vi vil da gi mer utfyllende praktisk informasjon angående tidspunker, o.l. for de forskjellige aktivitetene.

 

Forbehold

Prisen er basert på min 25 deltakere. Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen. Beskjed om dette vil bli gitt 30 dager før avreise. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentligt. (Eurokurs pr. 26.11.19: 10,10 NOK) En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av sykkelrute, hotell, restaurantbesøk, transport, avtalt reiseleder o.l.

 

Bestilling og betaling

Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en mail som bekreftelse på dette. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 4000,- som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise.  Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

 

Avbestillingsregler

Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel deltaker sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

Depositumet brukes til å reservere fly og hotell som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales sefølgelig hele depositumet.

Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller derom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

 

Reisegarantifondet

Garantistillelse i fondet gir de reisende en ekstra trygghet ved at pengene tilbakebetales dersom reisearrangøren skulle gå konkurs.

Camins er medlem av Reiegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

17. – 20. september

2020

Pris fra 8.300,- NOK

Påmeldingsfrist:

 Ny frist: 20. februar 2020

Begrenset antall plasser

Dette er en privat tur arrangert for KCC
 

Pris inkluderer

 • Flyreise tur/ retur Stavanger – Barcelona
 • 3 netter på 4* hotell i delt dobbeltrom
 • 3 frokoster
 • Velkomstmiddag
 • Tapaslunsj dag 3
 • Buss tur/ retur Baix Emporda
 • Vingårdsbesøk inkl. vinsmaking
 • Jubileumsmiddag på restaurant
 • 2 guidede sykkelturer
 • Guidet vandretur dag  3 som et alternativ til de som ikke ønsker å sykle.
 • Leie av landevei -/hybridsykkel av god standard
 • Transport til utgangspunkt for sykkelrute gruppe 1
 • Transport av sykkel (begrenset antall)
 • Reiseleder fra Camins: Helmer Berre 

Pris inkluderer ikke

 • Øvrige måltider som ikke er beskrevet i program
 • Forsikringer, herunder også avbestillingsforsikring
 • Evt. oppgradering av sykkel
 • Tips/ drinks til lokale guider.