Klepp Cykle Club - Jubileumstur til Girona

I samarbeid med Camins- Active Adventures drar Klepp Cykle Club på tur for å markere sitt 10-års jubileum. Denne turen blir ikke en typisk treningsreise, men en tur der det blir lagt vekt på mangfoldet i klubben. Vi skal kose oss sammen med god mat og drikke, nyte flott arkitektur og flotte omgivelser, dele felles opplevelser og nye inntrykk fra sykkelsetet – alt dette og mer i et herlig felleskap!

Girona, ofte kalt Barcelonas lillesøster, er et sykkelmekka uten like. Sykkelmiljøet i området har vokst seg stort de siste årene, og Girona er kjent for å være et av europas beste sykkeldestinasjoner. Det er ikke vanskelig å forstå at Girona har blitt et førstevalg for både proffe og amatør-syklister med sin ideelle beliggenhet mellom Pyreneene og middelhavet. Her finner en sykkelruter for enhver, på gode og lite trafikkerte veier.

I tillegg til å være et sykkelparadis, er Girona by og områdene rundt vel verdt å oppleve. Selve byen er kåret til en av Spanias vakreste byer med sin fantastiske katedral og sjarmerende gamle bydel hvor en finner et av europas best bevarte jødiske kvartaler.

På denne turen vil vi oppleve Girona med sin fantastiske arkitektur, kultur, tapasbarer og shoppingmuligheter, og når vi først er i Girona, skal vi sefølgelig ut å bli bedre kjent med området fra sykkelsete.

Program dag for dag

Dag 1

Avreise Sola

Vi møter på Sola flyplass på formiddagen hvor vi treffer reiseleder og tar felles flyavgang til Barcelona kl 07:30.  Flyreisen  går via Oslo og vi ankommer Barcelona flyplass kl. 13:10. Vel fremme i Barcelona blir vi hentet og kjørt den litt over 1 times lange bussturen til Girona . Her sjekker vi inn på hotell Gran Ultonia 4* i Girona sentrum som blir vår base de neste dagene. Fra hotellet er det kort gåavstand til den gamle bydelen og katedralen, samt tapasbarer, restauranter og spennende butikker. 

Det blir noen timer til egen disposisjon for å slappe av på hotellet eller valse litt rundt i området. På kvelden møtes vi til felles velkomstmiddag på hotellet.

( – / – / M )

 

Dag 2

Banyoles og vingårdsbesøk

Etter en god frokost på hotellet, gjør vi oss klare for turens første dag på sykkelsete. Det tar ca 8 min å gå fra hotellet til butikken hvor våre guider og sykler venter på oss. Det blir tilpassing av sykler, samt en gjennomgang av ruten.

Turen i dag går til innsjøen i byen Banyoles. Gruppen deles i to hvor en del sykler en kortere rute, mens den andre gruppen sykler en mer lengre og krevende rute. Vi stopper for kaffepause hos utendørskaféen Banys Vells like ved vannet. Nederst på siden finner dere kart og profil over de forskjellige rutene. Rutene er preliminære og kan endres dersom det er ønskelig.

Som et alternativ dersom noen ikke ønsker å sykle i dag, kan vi tilby en guidet fottur i Girona. Vår skandinavisktalende guide gir oss en dypere innsikt i Gironas fasinerende historie. På rundturen besøker vi katedralen, det jødiske kvartal og de arabiske bad, Vi tar oss også en vandretur på den 2 km lange, historiefylte bymuren.

Vel tilbake i Girona får vi hver vår lunsjpose servert på hotellet samt noen timer til å slappe av før vi blir hentet og kjørt til vingården Mas Oller for omvisning og vinsmaking. Bussturen tar ca 40 min.  Noen edle dråper senere, og med en innføring i prosessen bak vinproduksjonen på gården, kjører vi til en lokal restaurant for å feire klubbens 10-års jubileum! 

På kvelden blir vi transportert tilbake til hotellet for en god natts søvn etter en innholdsrik dag.

( F / L / M )

 

Dag 3

Rundtur blandt middelalderbyer/ les Gavarres

I dag skal vi sykle to nye sykkelruter, hvor vi igjen deler gruppen i to mindre grupper. Gruppen som velger den korte runden får transport til landsbyen la Pera hvor syklene står og venter. Her skal vi sykle en ganske lett tur som passerer flere idylliske middelalderlandsbyer i Baix Emporda – området som er også kjent som «Spanias Toscana». Rundturen avsluttes i samme landsby, og vi blir kjørt tilbake til Girona igjen.

Den andre gruppen legger ut på en lengre og mer krevende rundtur som både starter og avslutter i Girona, og passerer fjellområdet les Gavarres to ganger. Denne rundturen er en svært populær løype blandt både amatør- og profesjonelle syklister. Vi sykler på rolige og lite traffikerte veier gjennom fjellområdet før vi kommer ut på andre siden i Baix Empordá. Her passerer vi pittoreske landsbyer som Monells og Madremanya, før vi fortsetter opp les Gavarres igjen. Oppe i høyden får vi en flott utsikt over vakkert katalansk landskap preget av eikeskog, furutrær og bølgende daler.

Tilbake i Girona møtes vi på hotellets takterrasse for en felles tapaslunsj.

Ettermiddag og kveld har vi til egen disposisjon. Nå er kanskje tiden inne til å bli litt bedre kjent med Girona by, besøke katedralen, vandre rundt i de smale, brosteinsbelagte gatene, shoppe litt, eller bare nyte god mat og drikke på en av byens restauranter.

(F / L / – )

 

Dag 4

Hjemreise / dag til egen disposisjon

Hjemreise for deltakerne med 4 dagers opphold.

Bussen kjører fra hotellet kl 09:00. Oppholdet har kanskje ikke vært blant de lengste, men nok til å fylle oss med mange gode opplevelser og inntrykk gjennom alt Girona og områdene rundt har å by på.

Resten av deltakerene disponerer dagen selv.

(F / – / – )

 

Dag 5

Guidet sykkelrute

Etter frokost skal vi ut på en guidet sykkelrute. Vi legger opp to ruter, en medium og en lang, hvor hver og en kan velge hvilke rute som passer best.

(Løypeprofil for dagen kommer etter hvert)

Resten av dagen til egen disposisjon.

(F / – / – )

Dag 6

Dag til egen disposisjon

I dag setter vi ikke opp guidet sykkelrute, men legger opp til at hver og enkel kan organisere sin egen dag på sykkelen.

(F / – / – )

Dag 7

Guidet sykkelrute

I dag blir det mulig igjen å sykle guidet rute for de som måtte ønske. Vi setter igjen opp to sykkelruter på medium og hardt nivå slik at hver og enkel velger sin rute for dagen.

(Løypeprofil for dagen kommer etter hvert)

Resten av dagen til egen disposisjon.

(F / – / – )

 

Dag 8

Hjemreise

Vi spiser en god frokost før vi setter oss i bussen kl. 09:00 og retter kursen mot flyplassen i Barcelona.

I felleskap har vi skapt mange fine dager med sosialt samvær, trening og opplevelser, men sist men ikke minst har vi kanskje klart å skape en enda mer sammensveiset gjeng i Klepp Cycle Club! Sammen er vi klare for å ta fatt på en ny sykkelsesong hjemme i Norge.

På gjensyn Girona  for denne gang- fins aviat!

(F / – / – )

 

 

F = frokost, L = Lunsj, M = middag

 

Programmet er preliminært og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Turinformasjon

Flyavgang 

Vi reiser med Norwegians til følgende tider:

Utreise 25. mars 2022   kl. 07:30, ankomst Barcelona  kl. 13:10

Hjemreise 4 dager: 28. mars 2022,  kl. 13:10, ankomst Sola  kl.19:05

Hjemreise 8 dager: 1. april 2022,  kl. 13:10, ankomst Sola  kl.19:05

Mellomlanding i Oslo på utreise og hjemreise.

Bagasje

Inkludert 20 kg innsjekket bagasje, og 10 kg håndbagasje. Vi ber om at bagasje pakkes i myk bag da store, harde kofferter tar unødvendig stor plass i bussen. Dersom noen måtte ønske å ta med egen sykkel, har vi kapasitet til å ta med et begrenset antall i bussen.  Medbrakt sykkel blir på forespørsel hos flyselskapet.

 

Pris

4 dager:

kr 10.800,- 

Medlemspris kr 6.800,-

Ledsager kr 8.800,-

 

8 dager:

14.500,-

Medlemspris kr 10.500,-

Ledsager kr 12.500,-

 

Depositum på kr 4000,- blir fakturert ved påmelding og betales innen én uke.

  Maks antall deltakere:

  4 dager: 20

  8 dager: 30

   

  Vanskelighetsgrad og sikkerhet

  Vi deler gruppen i to hver dag hvor en gruppe sykler en lettere rute, mens den andre gruppen sykler en lengre og mer krevende rute. Kart og ruteprofil finner dere nederst på siden. De lette rutene er beregnet for folk som er i normal god fysisk form.  Det er også mulighet for leie av el-sykkel dersom noen skulle ønske det. De mer krevende rutene har vi lagt opp til dere som er vandt til å sykle en del og ønsker mer kilometer og høydemeter under turen. For å få en oversikt over antall deltakere i hver gruppe, er det ønskelig at dere krysser ut for rutevalg i påmeldingskjemaet. Valget er ikke bindende og kan endres dersom ønskelig.

  Våre engelsktalende guider og samarbeidspartnere kjenner området godt, og vi har plukket ut de minst traffikerte veiene for å gi deg en behagelig og trygg sykle-opplevelse. Vi har med én guide pr 8-10 syklister.

   

  Reiseleder

  Reiseleders ansvar er å gi deltakerene en best mulig reiseopplevelse, og vil lede aktivitetene og holde kontroll på reiseprogrammet.

  Reiseleder for turen er Helmer Berre

   

  Utstyr

  I mars måned er dagene begynt å bli lengre og temperaturene mer behagelige.  Selv om det kan bli kjølig på kvelden/natten, kryper gradestokken fort opp mot 20+/- grader på dagtid dersom det er sol. På våren vil det alltid være større sjanse for regn enn på sommeren, så vi anbefaler at alle pakker med seg regntøy i tilfelle det skulle komme noe nedbør i løpet av turen. 

  Glem ikke å ta med:

  • Sykkelbukse og trøye, eventuelt annet behagelig tøy til å sykle i.
  • Sykkelsko/ evt gode joggesko
  • Klær/ sko til å bruke på ettermiddagene.
  • Regntøy i tilfelle vi blir uheldige med været.
  • Jakke og varmere klær til kveldene.
  • En liten ryggsekk for de som ønsker til sykkelturene.
  • Solbriller
  • Solkrem
  • Pass og europeisk helsetrygdekort
  • Bevis på reiseforsikring

  Sykler og pedaler

  Prisen er inkludert leie av  BMC Teammachine Shimano 105 Disc landeveisykkel, eller GHOST Square hybridsykkel. 

  I påmeldingskjemaet er det mulig å oppgrade sykkel mot et tillegg i pris for de som måtte ønske det.

  Flate pedaler er inkludert prisen. De som ønsker kan enten ta med pedaler selv eller leie. Pris for SPD-sl Shimano, SPD-Shimano eller Lock Keo er 5 euro pr. dag. 

  Hjelm, drikkeflaske, lås og reparasjonsett er inkludert i prisen. Ta gjerne med egen hjelm dersom du måtte ønske det.  

  Deltakerne leverer syklene tilbake til leverandør siste leiedag.

   

  Overnatting

  På denne turen skal vi bo sentralt til på hotell Gran Ultonia 4*. Hotellet ligger kun 500 meter fra katedralen og det jødiske kvartalet, og 200 meter fra Plaza Independencia med sine barer og restauranter.

  Prisen er inkludert del i dobbeltrom. I påmeldingskjema kan du skrive hvem du ønsker å dele rom med. Dersom dette ikke blir spesifisert, plasserer vi to og to sammen av samme kjønn. Dersom du ønsker å bo alene er dette mulig mot et tillegg i pris på kr 1.500,- (4 dager)/2.700,- (8 dager). Dersom vi ikke finner noen du kan dele rom med, blir vi nødt til å legge til enkeltromstillegget.

   

  Forsikring og pass

  Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring. Husk å sjekke opp hva forsikringen din dekker dersom det skulle skje noe med sykkelen under leieperioden. Vår samarbeidspartner for sykkelutleie har desverre ikke mulighet til å tilby sykkelforsikring. Vi anbefaler også alle til å sjekke om forsikringen inkluderer avbestillingsforsikring.

  Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig under hele oppholdet. I Spania er en hver person pliktig til å fremvise ID og bevis på forsikring når de er ute å sykler.

  Europeisk helsetrygdekort bestilles enkelt på nett og gir rett til legebehandlig ved sykdom på lik linje som innbyggerene i landet.

   

  Reisedokumenter

  Senest én uke før avreise sendes reisedokumentene ut. Vi vil da gi mer utfyllende praktisk informasjon angående tidspunker, o.l. for de forskjellige aktivitetene.

   

  Forbehold

  Prisen er basert på min 25 deltakere (8 dager) og 15 dager (4 dager). Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen. Beskjed om dette vil bli gitt 30 dager før avreise. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentligt. (Eurokurs pr. 23.09.21: 10,09 NOK) En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av sykkelrute, hotell, sykkelleverandør, restaurantbesøk, transport, avtalt reiseleder o.l.

   

  Bestilling og betaling

  Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en mail som bekreftelse på dette. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 4000,- som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise.  Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

   

  Avbestillingsregler

  Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel deltaker sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

  Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

  Depositumet brukes til å reservere fly og hotell som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales selvfølgelig hele depositumet.

  Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller dersom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

  Ved avbestilling som følge av UDs reiseråd tilbakebetales beløpet minus et administrasjonsgebyr på kr. 395,- pr. pers.

   

  Koronainformasjon

  Alle fullvaksinerte med gyldig dokumentasjon slipper karantene og testing. Informasjon om koronasertifikatet finner du her.   

  Det er ikke karantenekrav ved innreise til Spania, men alle reisende som ankommer Spania fra land med høy smitte må fremvise gyldig dokumentasjon på et av tre alternativer; at man er fullvaksinert, har gjennomgått sykdommen eller har negativ covid-19-test. I tillegg må det fylles ut et elektronisk helsereise-skjema før innreise. Dette vil vi i Camins informere dere om når reisen nærmer seg dersom dette fremdeles er et krav for innreise i mars.

  UDs reiseråd oppheves 1.oktober 2021 og restriksjonene for innreise til Norge fjernes gradvis fremover.  Hold deg gjerne oppdatert på regjeringen.no

  Reisegarantifondet

  Garantistillelse i fondet gir de reisende en ekstra trygghet ved at pengene tilbakebetales dersom reisearrangøren skulle gå konkurs.

  Camins er medlem av Reiegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

   

  25. mars – 28. mars/ 25. mars – 1. april

   2022

  Pris fra 6.800,- NOK

  Påmeldingsfrist:

  Påmelding avsluttet

  Dette er en privat tur arrangert for KCC
  Pris inkluderer
  • Flyreise tur/ retur Stavanger – Barcelona
  • 3/ 7 netter på 4* hotell i delt dobbeltrom
  • 3/ 7 frokoster
  • Velkomstmiddag
  • Lunsjpose dag 2 (baguette, salat,  frukt, snacks, drikke)
  • Tapaslunsj dag 3
  • Buss tur/ retur Baix Emporda
  • Vingårdsbesøk inkl. vinsmaking
  • Jubileumsmiddag på restaurant
  • 2/ 4 guidede sykkelturer
  • Guidet fottur i Girona som et alternativ til de som ikke ønsker å sykle dag 2
  • Leie av landevei -/hybridsykkel av god standard.
  • Transport til utgangspunkt for sykkelrute gruppe 1 dag 3
  • Transport av sykkel (begrenset antall)
  • Reiseleder fra Camins: Helmer Berre 

  Pris inkluderer ikke

  • Øvrige måltider som ikke er beskrevet i program
  • Leie av pedaler 5 euro pr. dag (flate er inkl.)
  • Forsikringer, herunder også avbestillingsforsikring
  • Evt. oppgradering av sykkel
  • Tips/ drinks til lokale guider.