Multiadventure i de katalanske Pyreneene

Er du glad i fjellet og kunne tenkt deg mye innhold på få dager? Vi har satt i sammen et tilbud for deg som liker fart og spenning, kombinert med vandring i nydelig natur! Bli med på multiadventure til de katalanske Pyreneene. Rafting på en av Europas beste rafting-elver, juving i Barranc de l’Infern – «helvetes juvet», vandring i Aiguestortes nasjonalpark, og terrengsykling i bjørnens territorium! Og om du ønsker kan du avslutte det hele med noen dager i alltid så populære Barcelona by.

Program dag for dag

Dag 1

Vi blir hentet på Barcelona flyplass og setter kurs mot Pyreneene. Den rundt 3 timer lange kjøreturen ender i den koselige landsbyen Sort som vil være vår base de neste 5 dagene. Vi sjekker inn på hotell Pessets 4*.  Her har vi to dager gratis adgang til hotellets spa-avdeling inkludert, og vi bestemmer selv når vi ønsker å benytte oss av dette. Felles middag på hotellet i kveld.

( – / – / M )

 

Dag 2

Vi starter i dag på » The Great Pyrenean Adventure»! Opplegget for i dag i morgen har faktisk blitt kåret til Spanias beste adventure-program. Etter frokost skal vi ut å rafte på elven Noguera Pallaresa – kjent for å være blandt de beste white water elver i Europa. Turen vil være preget av flere kraftige stryk, men også områder der elven renner sakte og vi få mulighet til å nyte den flotte naturen rundt. Vi stopper for lunsj når vi har kommet halveis på vår 40 km lange raftingtur. Vel tilbake på land skifter vi klær og legger ut på en liten vandretur på rundt 1 time som fører oss inn i Boumort National Wildlife Reserve. Her har de på forhånd vært å satt opp campen vår som blir vårt overnattingsted for natten. Nå frister det sikkert med noe kaldt å drikke! På kvelden vil det bli tilberedt middag bestående av lokale produkter.

( F / L / M )

 

Dag 3

Etter frokost får vi utdelt nødvendig utstyr for å ta oss ned juvet Barranc de l’Infern.  En spennende opplevelse gjennom fossefall, kulper og rappelleringer. Juvet utmunner i Noguera Pallaresa – elven og her blir vi hentet og transportert tilbake til hotell Pessets for lunsj. Ettermiddagen disponerer vi selv. Kanskje det frister med en tur på hotellets spa, en rusletur i landsbyen, eller kanskje en siesta ved hotellets basseng. På kvelden blir vi kjørt til El Celler del Batlliu for middag.  I dette restaurerte fjellhuset blir vi servert husets egenproduserte vin – et lite stykke av Pyreneene i en flaske! Menneskene bak vinproduksjonen Batlliu de Sort har som prosjekt å innføre vinproduksjon i området 200 år etter at de siste vinrankene forsvant.

(F / L / M)

 

 Dag 4

I dag er det vandring i Aiguestortes nasjonalpark som står på programmet. Etter frokost blir vi kjørt til Espot der vi bytter til firehjulstrekkere og blir kjørt inn i nasjonalparken til Sant Maurici innsjøen. Her begynner vår vandrerute som er lagt til rette for de fleste som er litt vandt til å gå i fjellet. Underveis stopper vi for piknik-lunsj. Turen avsluttes i landsbyen Espot hvor vi blir transportert tilbake til hotellet. Middag på hotellet i kveld.

(F / L / M)

 

Dag 5

I dag blir vi etter frokost kjørt til Esterri d’Aneu for terrengsykling i et høyere område av de katalanske Pyreneene. Her går det for det meste nedover og løypa vil passe for de fleste som er i passelig i form og føler seg komfortabel med å sykle i terreng. Vi beveger oss i et nydelig høyfjellsområde som er habitat for både bjørn og andre ville dyr som er en naturlig del av dette området i Pyreneene. Underveis vil vi passere små, pittoreske og eldgamle hus og vi stopper for lunsj på en liten restaurant med herlig rustikk atmosfære. Transport tilbake til hotell og ettermiddagen på egenhånd. Vi møtes på Cafe Pessets for middag i kveld.

(F /L/ M )

 

Dag 6 

Etter frokost blir det busstransport til Barcelona enten det blir hjemreise, eller du ønsker å tilbringe noen dager i Barcelona. Den pulserende, katalanske hovedstaden blir en stor kontrast til våre dager med flotte naturopplevelser i Pyreneene!

( F / – / – )

 

F = frokost, L = Lunsj, M = middag

Programmet er preliminært og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Turinformasjon

Flyinformasjon

Flybillett er ikke inkludert i prisen. For busstransport til Pyreneene, har vi tatt utgangspunkt i følgende flygning fra Oslo.

12/ 6 Oslo – Barcelona : Vueling 11:15 – 14:40 (direkte)

17/ 6 Barcelona – Oslo : Norwegian 15:45 – 19:10 (direkte)

All informasjon om møtetid og sted på flyplassen angående busstransporten, vil det bli informert om senest 7 dager før avreise.

 

Vanskelighetsgrad og sikkerhet

Denne turen er lagt opp for personer i normalt god fysisk form og som er vandt til å være i aktivitet i hverdagen. Du må føle deg stø og trygg ved sykling i terreng selv om sykkelruten ikke er særlig krevende. Det er en forutsetning å kunne svømme for å delta på rafting og juving. Våre erfarne guider vil gå gjennom teknikk og sikkerhetsrutiner før øktene og alle deltakerne vil få tildelt nødvendig utstyr. For gruppens sikkerhet er det viktig at alle deltakere følger innstrukser gitt av guiden.

 

Utstyr

Selv om de katalanske Pyreneene stort sett har et stabilt og mildt klima i forhold til andre høyfjellsområder, er det lurt å pakke smart i tilfelle været skulle by på overaskelser. Vi anbefaler at dere tar med følgende:

 • Sommerklær,sandaler og badetøy (badetøy brukes også under våtdrakt)
 • Ull eller fleecegenser og langbukse. Kan særlig komme til nytte kvelden når vi overnatter i telt.
 • Vanntett jakke og bukse type Gore-Tex eller lignende
 • Gode tursko
 • Behagelige klær til å sykle og vandre i.
 • En liten sekk som du kan bruke dersom du ønsker å ta med deg skift, solkrem eller andre ting av interesse på turene
 • Sykkelhjelm dersom du ikke ønsker å låne hjelm.
 • Ørepropper til natten vi overnatter i telt dersom du tror du kommer til å trenge det. Husk at du deler telt med 3 -4 andre.
 • Drikkeflaske
 • Husk å ta med reisedokumenter!

 

Forsikring og pass

Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring. Husk å sjekke opp hva forsikringen din dekker. Noen forsikringsselskap dekker ikke aktiviteter slik som rafting, så dette må du ha sjekket opp i forkant av turen.

Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig i minst 3 måneder etter hjemreise.

 

Forbehold

Prisen er basert på 15 deltakere. Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen noe eller kansellere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 30 dager før avreise. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentligt. En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av hotell, restaurantbesøk, transport, avtalt reiseleder o.l.

 

Bestilling og betaling

Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en mail som bekreftelse på dette. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 2500,- som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise.  Dersom det er mindre enn 60 dager igjen før avreise, faktureres depositum og restbeløpet i ett. Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

 

Avbestillingsregler

Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel kunde sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

Depositumet brukes til å reservere din plass på hotell og aktiviteter som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales sefølgelig hele depositumet.

Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller derom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

 

Camins er medlem av Reiegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

 

 

På forespørsel

 

Pris inkluderer

 • 4 netter på 4* hotell i Sort
 • 1 natt i telt i Boumort reservatet
 • Frokost, middag og lunsj etter programmet
 • Aktiviteter som spesifisert i programmet
 • Leie av sykkel dag 5
 • 2 dager adgang til spa-avdelingen på hotellet i Sort
 • Transport i følge programmet
 • Engelsktalene, lokale og sertifiserte guider
 • Reiseleder fra Camins

Pris inkluderer ikke

 • Fly tur/ retur
 • Øvrige måltider som ikke er spesifisert i programmet.
 • Personlig reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkelromstillegg (ved ledig kapasitet)
 • Drikkevarer
 • Utflukter som ikke er spesifiset i programmet.
 • Tips