Padling og sykling – Costa Brava-kysten

Avreise Oslo eller Stavanger 20. september

Klikk her for påmelding


Bli med til Girona- provinsen for å padle langs den vakre Costa Brava-kysten! “Costa Brava» betyr vill kyst, og det er nemlig det som kjennetegner naturen og formasjonene langs denne kystlinja som er ganske annerledes enn ellers populære badesteder i Spania.  Bukter, grotter, klipper og små strender som det kun er mulig å komme til fra sjøsiden. Fire padledager der vi utforsker forskjellige strekninger langs kysten. Våre lokale guider er med hele tiden og rutene blir lagt opp etter dagens vær og vind. På vår padlefri dag kaster vi oss på sykkelen og utforsker noen av Baix Emporda – regionens vakreste middelalder-byer. Denne delen av Girona-provinsen blir ofte omtalt som Catalonias Toscana og blir sett på som en av de mest attraktive i hele Spania. Denne turen er lagt opp til at deltakerene har en viss erfaring med å padle i kajakk, samt liker å være i aktivitet i flere timer i strekk da dagsetappene ligger på rundt 4-5 timer. Alle som ønsker å delta må også kunne svømme. Og sist men ikke minst, er det viktig at dere husker på at padling i kajakk er vær- og vindavhengig. Dersom forholdene slår seg vrange, kan det være at vi må endre planene og finne på alternative aktiviteter for dagen. Priser og betingelser: 15 900,- inkl fly Enkeltromstillegg: 2 500,- Prisen inkluderer:
 • Fly tur/retur fra Oslo eller Stavanger til Barcelona
 • 6 netter på 4-stjernes hotell inkl. frokost
 • Transfer fra/til flyplass
 • 4 padledager med engelsktalende guider inkl. transport, kajakkleie, sprayskjørt, redningsvest, åre. Mulighet for tandemkajakk dersom dere er to som vil padle sammen.
 • Lunsj padle- og sykledagene
 • 4 middager
 • Leie av sykkel med utstyr dag 4
 • Transport i følge programmet
 • Reiseleder fra Actiu
Prisen inkluderer ikke:
 • Øvrige måltider som ikke er spesifisert i programmet.
 • Personlig reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkelromstillegg (ved ledig kapasitet)
 • Drikkevarer
 • Utflukter som ikke er spesifiset i programmet.
 • Tips
Betalingsvilkår Våre generelle betalingsvillkår finner dere her. Vi gjør oppmerksom at første delbetaling ikke er refunderbar da betalt depositum hos flyselskaper og hotell ikke refunderes Camins. Etter påmelding vil dere få første faktura på 3500 kr sendt på e-post. Faktura må betales innen fristen og er ikke refunderbar. Resterende beløp blir fakturert 60 dager før avreise. Reisedokumenter sendes ut to uker før avreise. For de reisendes trygghet har Camins stillt den nødvendige garanti hos Reisegarantifondet, og retter seg etter gjeldende lover og regler for pakkereiser. Reisevilkår Våre generelle reise- og betalingsvillkår finner du her. Husk at du bekrefter at du har lest gjennom våre reisevilkår når du sender inn påmeldingskjemaet. Romfordeling For at reisen skal bli både rimeligere og mer sosial, deler to deltakere et tomannsrom. Da det av og til hender at antallet deltakere ikke går opp, må vi informere om at i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet, eller du har et eget ønske om å bo alene.

Program

Dag 1

Reiseleder møter gruppen i Oslo. Noen av dere har kommet med tilslutningsfly fra Stavanger, og nå reiser vi sammen til Barcelona. Fra Barcelona blir vi kjørt med transferbuss til hotell Alga i Calella de Palafrugell ved Costa Brava. Calella er opprinnelig en gammel fiskerlansby som har beholdt sin sjarm gjennom årene. Denne lille landsbyen blir vår base de neste fire dagene. Vi møtes til felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 2

Da er vi klare for vår første padledag langs denne spektakulære kysten. Etter frokost blir vi hentet og kjørt til Tamariu der kajakkene ligger og venter på oss på stranden. Våre engelsktalende guider går igjennom sikkerhetsrutiner og gir oss nødvendig informasjon slik at vi er klare og forberedte på vår første padledag. Turen i dag går sørover. Kysten på denne strekningen er preget av klipper, pinjetrær og grotter. I følgebåten har vi med lunsj som vi spiser når vi tar oss en pause på en liten strand. Vi padler til stranden i Calella og rusler tilbake til hotellet. Reiseleder arrangerer middag på restaurant i kveld for de som ønsker å bli med. Padledistanse: ca 10 km

Dag 3

I dag padler vi fra Tamariu og nordover. En av høydepunktene er Cova d’en Gispert som er den største og mest imponerende grotten langs hele Costa Brava. Vi blir hentet og kjørt tilbake til hotellet når vi kommer tilbake til Tamariu. Middag på hotellet. Padledistanse: ca 9 km (Frokost/ Lunsj/ Middag)

Dag 4

I dag bytter vi kajakkene ut med sykler. Etter frokost får vi utdelt sykkel med utstyr, og vi legger på tråkk på en rundtur for å besøke de vakre middelalderlandsbyene Peratallada og Pals i den vakre Baix Emporda- regionen. Med slott så langt tilbake som til 900-tallet, gamle romanske kirker, steinhus og brosteinsbelagte gater, enten du er interesert i historie eller ikke, disse landsbyene gir deg følelsen av å reise flere hundre år tilbake i tid. La oss sette oss ned på en kafe med en kaffekopp og litt hjemmelaget is og bare nyte inntrykkene! Felles lunsj på restaurant i løpet av sykkelturen. Middag i kveld blir på egenhånd. Sykkeldistanse: ca 35 km.

Dag 5

I dag bytter vi hotell og innlosjerer oss i det koselige hotellet Hotel Convent i Begur. Dette hotellet var opprinnelig et gammelt kloster fra tidlig 1700-tallet, og har beholdt en del av sin rustikke sjarm. Fra hotell Alga drar vi rett til stranden Aiguablava der kajakkene ligger og venter på oss. Bagasjen vår blir transportert til det nye hotellet i Begur. Denne dagen padler vi fra Aiguablava og nordover til Aiguafreda og for utforske sjøsiden av det vakre området vi skal oppholde oss i de neste 3 dagene. Denne delen av kysten blir sett på som et av de vakreste områdene med sine lune viker og sandstrender, og det innbydende turkise vannet. Middag blir på hotellet i kveld. Padledistanse: ca 10 km

Dag 6

Etter frokost blir vi kjørt til stranden Montgo. Turen i dag går sørover. Denne ruten går langs Massis del Montgri naturreservat og gir oss forståelsen for hvorfor Costa Brava blir kalt for nettopp det – den ville kysten. Flotte steinformasjoner, grotter, viker med små strender..Vi lar vår siste padledag fylle oss med inntrykk fra noe av det beste Costa Brava har å by på! Tilbake ved Montgo, blir vi transportert tilbake til hotellet. Felles avskjedsmiddag i Begur i kveld. Padledistanse: ca 11 km

Dag 7

En aktiv uke med mye inntrykk, delte minner, kanskje nye vennskap blir med i bagasjen hjem når vi i dag setter kurs til flyplassen i Barcelona for hjemreise. Vi håper dere har blitt like sjarmert av denne delen av Catalonia som det vi har! Programmet er preliminært og endringer kan forekomme.