Pyreneenes høyeste fjell - Fottur rundt Aneto

Opplev de vakre fjellene i Pyreneene. På denne turen vandrer vi rundt Aneto, fjellkjedens høyeste fjell. 115 km fordelt på 6 etapper gjennom historiske fjellpass som før i tiden ble brukt til å krysse Pyreneene av reisende, gjetere og handelsmenn. En krevende rundtur som går igjennom Posets-Maladeta naturreservat hvor vi finner noen av de flotteste områdene i hjertet av de spanske og franske Pyreneene. Er du glad i lange vandredager i fjellet, og ønsker å oppleve naturområder som ikke er så kjent blandt folk flest, er dette turen for deg!

Program dag for dag

Dag 1

Vi blir hentet på Barcelona flyplass og setter kurs mot Pyreneene.  Sjekk «turinformasjon» for å se hvilke flyavgang vi har tatt utgangspunkt i. Husk at flybilleten bestiller du selv.

Bussturen tar rundt 3,5 timer før vi kommer frem til Vielha i vakre Val d’Aran, en dal som er del av Catalonia, men der folket holder tett til sitt bryst sitt eget språk, identitet og kultur. Her sjekker vi inn på hotellet og møtes til middag.

( – / – / M )

 

Dag 2, 1. etappe: Uelhs deth Joeu – Hospice de France 

Etter en god frokost gjør vi oss klare for dagens første etappe. Dagens utgangspunkt, Uelhs deth Joeu, ligger en liten kjøretur unna på ca 20 min.

Opprinnelig består Tour del Aneto av 7 etapper, men siden fjellhytta på etappen  Vielha – Artiga de Lin er under oppussing, er første etappe av turen blitt endret i begynnelsen, samt rundturen kortet ned med én etappe. Vi har kun med oss en liten ryggsekk med det aller nødvendigste på dagsetappene, resten av bagasjen blir transportert fra hotell til hotell.

Fra Uelhs deth Joeu følger vi en stigning mot Pla de la Artiga gjennom bøkeskog og opp til passet Collado del Infern (2397 moh) på grensen mellom Frankrike og Spania. Fra her går det nedover gjennom flott alpint landskap til Collado de la Montjoia hvor vi får utsikt over Luchon-dalen og vandrehjemmet Hospice de France som blir vårt endepunkt for i dag. Vi spiser lunsjpakke underveis.

Det finnes et lite museum på vandrehjemmet som beskriver historien rundt bygningen og som er verdt å få med seg.

Det blir middag på vandrehjemmet i kveld.

( F / L / M )

Turinformasjon:

 Distanse: 15 km |  + 1.045 m – 1.012 m | ca  6 / 6,30 timer vandring.

 

Dag 3, 2. etappe: Hospice de France – Hospital de Benasque

Etter frokost snører vi på oss fjellstøvlene igjen og legger ut på turens andre etappe som følger en av de historiske rutene i Pyreneene der Puerto de Benasque, forener Frankrike med Aragon-regionen som tidligere var et eget kongedømme.

Vi følger stien oppover til vi kommer til Boum-innsjøene. Videre kommer vi til en sikk-sakk-stigning gjort tilgjengelig av steinmurer som fører oss til Puerto de Benasque- fjellpasset (2444 moh). Utsikten vi får over naturreservatet med sine isbreer er fantastisk. Vi fortsetter nedover og vegetasjonen endrer seg fra høyfjell-lanskap til mer skog og eng des mer vi nærmer oss endepunktet  Hospital de Benasque og hotellet Llanos del hospital – et spa-hotell mitt i naturreservatet!

Hospital de Benasque er et område med mye historie. Her har det eksistert vandrehjem fra 1100- tallet. Ruinene til det førtse vandrehjemet ligger, sammen med San Salvador – kapellet fra samme epoke, ca 600 meter fra hotellet. Hotellet vi overnatter på er bygget over det siste vandrehjemmet som ble bygget på 1800-tallet.

(F / L / M)

Turinformasjon:

 Distanse: 15 km |  + 1.059 m – 694 m | ca  5/ 5,30 timer vandring.

 

Dag 4, 3. etappe: Hospital del Benasque – Cerler

Dagens etappe er roligere ettersom vi følger den fantastiske Benasque- dalen mot landsbyen Benasque. Mot slutten av etappen følger vi den gamle veien til Cerler, en krevende stigning på rundt 3 kilometer. Cerler (1531 moh), en liten koselig fjelllandsby preget av brosteinsgater og steinhus, er de aragonese Pyreneenes høyest beliggende landsby. Her strømmer folk til på vinteren for å stå på ski, men nå på sommeren er landsbyen ganske stille og fredelig.

Vi sjekker inn på det koselige, familiedrevne hotellet Casa Cornel, et gammelt herskapelig hus som daterer tilbake til 1200-tallet og her spiser vi middag for kvelden.

(F / L / M)

Turinformasjon:

Distanse: 20 km |  + 512 m – 792 m | ca  5:30/ 6 timer vandring.

 

Dag 5, 4. etappe: Cerler – Castanesa

Etter en god frokost er vi klare for turens fjerde etappe.

Turen begynner rolig i flatt terreng gjennom Ampriu-dalen. Mens vi følger elven gjennom dalen, kan vi nyte synet av massive Pico de Posets (3375 moh) som er Pyreneenes ant høyeste fjell. Etterhvert vil vi komme til en stigning som fører oss opp til  alpint landskap, Collado Basibe-høyden (2280 moh), og videre til den mer solfylte sørsiden av fjellkjeden. Her vandrer vi gjennom grønne enger mot Castanesa-dalen som vi følger mot dagens endepunkt. En stigning venter oss mot slutten før vi når Castaneda, og minner oss igjen på at rundturen er ganske fysisk krevende.

Vi sjekker inn på hotell Ca de Graus for natten.

(F /L/ M )

Turinformasjon:

Distanse: 23 km |  + 827 m – 905 m | ca  6  timer vandring.

 

Dag 6, 5. etappe: Castanesa – Aneto 

I dag skal vi ut på kanskje rutens hardeste etappe. Vi forlater Castanesa og setter kursen mot Queso-høyden. Etter denne første stigningen, venter den neste som tar oss opp til la Quasta hvor vi får en fantastisk utsikt. Vi fortsetter videre med Castanesa- dalen på vår venstre side, Barraves-dalen på vår høyre, mens vi nyter synet av majestetiske fjelltopper på over 3000 meters høyde, deriblant Aneto, som utfolder seg foran oss. Etter Comadelo- høyden (2440 moh), begynner nedstigningen og vi ender til slutt opp i landsbyen med samme navn som Pyreneenes høyeste fjell – Aneto.

Vi innlosjerer oss på det lille, familiedrevne hotellet Casa Moline hvor vi spiser middag for kvelden og for oss en god natt søvn.

(F /L/ M )

Turinformasjon:

Distanse: 19 km | + 955 m – 1.095 m | Ca 6,30 / 7 timer vandring.

Dag 7, 6. etappe: Aneto – Vielha

Uthvilte og klare for dagens etappe, legger vi ut på strekningen som fullfører rundturen tilbake i Vielha.

Vi vandrer i retning landsbyen Senet, forbi Noguera Ribagorzana – elven, og videre mot Conangles – skogen som er en av de viktigste bøke – og granskoger på den iberiske halvøy. Videre vil vi etterhvert følge en historisk stigning mot Vielha – passet (2442 moh), hvor vi passerer bunkere fra den spanske borgerkrigen. Underveis har vi på nytt kunnet skue Pyreneenes høyeste fjell med sine hvite isbreer. Fra Vielha-passet venter en lang nedstigning over fjell, gjennom skog, og til slutt tilbake til hotellet vi startet rundturen fra.

Etter 6 dager på beina, frister det nok for mange å ta seg et avslappende besøk på hotellets spa-avdeling. Vi møtes uansett til middag på hotellet på kvelden.

(F /L/ M )

Turinformasjon:

Distanse: 23 km | + 1097 m – 1465 m | Ca 7 / 8 timer vandring.

Dag 8

Etter en uke i de fantastiske Pyreneene, gjør vi oss klar for bussturen tilbake til Barcelona for hjemreise. Sjekk «turinformasjon» for ¨se hvilke flyavganger vi har tatt utgangspunkt i. 

( F / – / – )

 

F = frokost, L = Lunsj, M = middag

Programmet er preliminært og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Turinformasjon

Forbehold

Prisen er basert på min. 10 deltakere. Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen noe eller kansellere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 30 dager før avreise. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentligt. En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av hotell, transport, reiseleder o.l.

Flyinformasjon

Flybillett er ikke inkludert i prisen. Vi har tatt utgangspunkt i følgende avgang med Norwegian:

14/ 6 Stavanger – Barcelona:  08:35 – 14:45 (1 stopp)

21/ 6 Barcelona – Stavanger: 16:25 – 19:35 (direkte)

Vi satser på avgang med buss kl 16:00 fra flyplassen, og retur med avgang fra Viehla den 21/6 kl 10:00. Informasjon angående møteplass på flyplassen og endelig klokkeslett for buss til/fra Viehla, blir sendt ut på mail innen en uke før avreise. Ta kontakt med oss i Camins dersom du kommer med annen flygning enn den angitt her. Kombiner gjerne turen med et opphold i Barcelona! De av dere som ønsker dette møter vi direkte på flyplassen for felles reise til Pyreneene.

Vanskelighetsgrad og sikkerhet

Dette er en krevende tur, lagt opp for personer i god fysisk form og som kan gå lange distanser flere dager i strekk i fjellet. Vi har med oss lokal og erfarnen guide på hele rundturen, og det er viktig at alle deltakere følger eventuelle innstrukser gitt av guiden.

 

Utstyr

Selv om de katalanske Pyreneene stort sett har et stabilt og mildt klima i forhold til andre høyfjellsområder, er det lurt å pakke smart i tilfelle været skulle by på overaskelser.  I juni måned er det fremdeles mulig å passere områder med snø. Vi anbefaler at dere tar med følgende:

 • Sommertøy/ sandaler til å bruke på ettermiddagene, samt til og fra Pyreneene
 • Ull, fleecegenser eller tynn jakke, samt langbukse er godt å ha dersom været blir skiftende.
 • Vanntett jakke og bukse type Gore-Tex eller lignende. Klimaet i fjellet kan være ustabilt selv om vi forventer oss for det meste fine dager på denne årstiden.
 • Gode fjellstøvler
 • Gode, behagelige klær til å vandre i. (T-skjorte og langermet, kortbukse, turbukse, o.l)
 • Caps og solbriller
 • En liten sekk som du kan bruke dersom du ønsker å ta med deg skift, solkrem eller andre ting av interesse på turene.
 • Drikkeflaske
 • Husk å ta med reisedokumenter!

 

Forsikring og pass

Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring. Husk å sjekke opp hva forsikringen din dekker.

Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig under hele oppholdet.

Europeisk helsetrygdekort bestilles enkelt på nett og gir rett til legebehandlig ved sykdom på lik linje som innbyggerene i landet.

 

Bestilling og betaling

Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en mail som bekreftelse på dette. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 2500,- som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise. Dersom det er mindre enn 60 dager igjen før avreise, faktureres depositum og restbeløpet i ett. Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

 

Avbestillingsregler

Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel kunde sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

Depositumet brukes til å reservere din plass på hotell og aktiviteter som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales sefølgelig hele depositumet.

Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller derom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

Camins er medlem av Reiegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

 

14. – 21. juni 2020

 

NOK 10.900,-

 

 

Pris inkluderer

 • 2 netter på 4* hotell
 • 2 netter på 3* hotell
 • 2 netter på 2* hotell
 • 1 natt på hostel/ vandrehjem
 • Frokost, middag og lunsjpakke etter programmet
 • Transport tur/retur Barcelona.
 • Adgang til hotellets spa i Viehla og i Llanos del Hospital
 • Bagasjetransport
 • Transport som beskrevet i programmet.
 • Likørsmaking i Viehla
 • Engelsktalene, lokal og sertifisert guide under vandreturene
 • Reiseleder fra Camins
 • T-skjorte med Tour del Aneto logo

Pris inkluderer ikke

 • Fly tur/retur
 • Øvrige måltider som ikke er spesifisert i programmet.
 • Personlig reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkelromstillegg (ved ledig kapasitet)
 • Drikkevarer
 • Tips