Språkreise til Málaga - intensivkurs A1 og A2

Vi repeterer fjorårets suksess! I samarbeid med Colibrí Academy ønsker vi å invitere deg med på en innholdsrik reise til Malaga. Språkreiser er ikke lenger forbeholdt tenåringer. Stadig flere voksne og pensjonister ønsker å kombinere ferie med språkopplæring. Málaga er en perfekt destinasjon for dette da byen er mindre turistpreget enn sine nærliggende nabobyer langs Costa del Sol-kysten, men klimaet er like herlig! Byen er på størrelse med Oslo og er Spanias femte største by.

Spanskundervisningen er intensiv og består av totalt 45 timer hvor vi fokuserer på praktisk, hverdagsbruk av språket. I løpet av oppholdet blir vi godt kjent med byen og vi krydret det hele med innholdsrike opplevelser som setter prikken over i-en. Vi ønsker at det skal være gøy å lære spansk!

I helgen drar vi på dagstur til landsbyen kjent for sine hvite hus bygget inn under et fjelloverheng, Setenil de las Bodegas, og videre til vakre Ronda, en av Spanias eldste byer. Dette gleder vi oss virkelig til!

 

 

Utreise dag 1

Avreise Gardermoen eller Arlanda

Turen er inkludert enten flyreise fra Oslo Gardermoen eller Stockholm Arlanda. Reiseleder møter dere på flyplassen i Málaga og bussturen til leilighetshotellet tar ca 20 min. I 14 dager skal vi bo på leilighetshotellet Debambú som ligger i gamlebyen. Våre leiligheter, Debambú Atarazanas og Apartamentos Debambú, ligger i to bygninger som står ved siden av hverandre i samme gate. Herfra er det bare noen få minutters gåavstand til handlegater, katedralen og andre interessante severdigheter. Stranden Malagueta ligger ca. et kvarter spasertur unna.

Vi kommer frem til Málaga midt på dagen. På ettermiddagen møtes vi til velkomstdrink og felles, sen velkomstlunsj. 

Dag 1 ( – / Lunsj / – )

Spanskundervisningen

I år utvider vi spanskundervisningen fra 3 timer til 4,5 timer hver dag. Undervisningen er fra 08:30 til 11:00, samt fra kl. 12:00 til kl. 13:30 hver dag, fra mandag til fredag, begge ukene. Leilighetene ligger bare 170 meter fra undervisningslokalet.

Vi har stort fokus på at spanskopplæring skal være gøy, uten timevis av pugging av gloser og tørr grammatikk. Det blir grupper på maks 10 personer. Dere får noen fantastiske, lokale lærere som virkelig gir av seg selv for å lære dere språket og samtidig få et innblikk i spansk kultur. Vi vil legge vekt på hverdagsbruk av språket og oppfordre dere til å praktisere litt her og der utenom klasseromsundervisningen. Vi deler dere opp etter nivå og ønsker derfor litt informasjon i påmeldingsfeltet om nåværende kunnskap innen spansk. Etter påmelding vil vi sende ut et kartleggingsskjema, slik at vi lettest mulig kan plassere dere i rett gruppe. Ønsker vi mer informasjon vil vår språklærer Juan ta en liten samtale med dere på nett. Undervisningen passer perfekt for de som har tatt kurset Spansk Uno og/ eller Spansk Dos gjennom Colibri Academy, eller for andre nybegynnere i spansk på A1 og A2 nivå. Alt undervisningsmateriell får dere tildelt.

28. mai. – 11. juni.

2023

15 dager

Pris fra Oslo:

NOK 31.000,- 

 

Pris fra Stockholm:

SEK 34.100,- 

   Påmeldingsfrist: 19. februar

Pris inkluderer
 • Flyreise Oslo – Málaga – Oslo eller Stockholm – Málaga – Stockholm
 • Busstransport flyplass – hotell tur/retur
 • 14 netter på leilighetshotell i delt dobbeltrom
 • Frukt, vann, kaffe undervisningsdagene
 • 4 felles lunsj på restaurant
 • 1 felles middag
 • Intensivspanskkurs 45 t.
 • Dagstur til Setenil de las Bodegas og Ronda
 • Omvisning og besøk hos vinprodusent
 • Flamenco-show hos Tablao Alegría
 • Guidet rundtur i Málaga
 • Bodega og tapassmaking i Málaga
 • Reiseleder fra Camins

Pris inkluderer ikke

 • Øvrige måltider som ikke er beskrevet i program
 • Ekstra aktiviteter som reiselder foreslår under opplegget
 • Forsikringer, herunder også avbestillingsforsikring
 • Tips/ drinks til lokale guider.

 

Et opphold med sosiale og kjekke aktiviteter:

Guidet rundtur i Málaga by

Málaga er en av Middelhavets eldste byer og dens historie er sterkt preget av tilstedeværelsen av ulike kulturer opp gjennom tidene. Dette har satt sine spor i arkitekturen og tradisjonene vi finner i byen. Det finnes ingen bedre måte å bli godt kjent med en by sin historie enn å bli med på en vandretur i gatene med vår lokale guide.

Vi skal blant annet besøke den mauriske festningen Alcazaba og det romerske teateret – et av de få stedene i verden hvor romersk arkitektur fra det 1. århundre er blandet med en arabisk festning fra det 11. århundre. Vi skal sefølgelig også besøke katedralen, som på folkemunne blir kalt for la Manquita.

Vi avslutter dagen med felles middag på restaurant.

Besøk hos lokal vinprodusent

Ca 30 minutter fra Málaga, i landsbyen Moclinejo gater, ligger en liten tradisjonell vinprodusent som er blant Málagas eldste. Vingården blir i dag drevet av tredje og fjerde generasjon av Muñoz-familien som produserer høykvalitetsviner med respekt for tradisjoner.

For å lære om prosessene i denne familiedrevne bedriften blir vi med på en omvisning. Vi skal besøke vinrankene som ligger i bratte skråninger hvor det brukes muldyr i arbeidet i det karrige terrenget. Videre skal vi få en innføring i produksjonsprosessen, samt besøke det lille historiske museet som finnes på plassen. Til slutt skal vi selvfølgelig få prøvesmake noen av bedriftens mest populære viner.

Flamenco-forestilling

Vi i Camins bare elsker flamenco og får ikke nok av disse fantastiske forestillingene fulle av lidenskap og dramatikk. Den andalusiske dansen er blitt kalt en immateriell kulturarv av UNESCO og er kjent som Spanias mest berømte kunstform. Tekstene er folkelig visdom og poesi preget av mye romantikk og nostalgi og vi blir alltid like fasinert over måten danser, sanger og gitarist improviserer sammen..

Når vi først er i Málaga, er det verdt å få med seg denne fantastiske forestillingen. Vi skal få oppleve autentisk flamenco på høyt nivå, en herlig blanding av gitar, sang, og heftig dans. 

 

Bodega, marked og tapassmaking

På denne rundturen skal vi bli kjent med de mest uvanlige og tradisjonelle stedene i det historiske sentrum av Malaga. Vi skal innom Atarazana markedet og smake på et utvalg av typiske retter fra området.

Vi skal videre til bodegaen til den eldste vingården i Malaga som ble grunnlagt i 1840. Her får vi smake gode, tradisjonelle viner.

Vi skal også lære hvordan du kan skille hva som er en god Serrano og iberisk skinke.

Dagstur til Setenil de las Bodegas og Ronda 

I helgen drar vi på dagstur til den pittoreske og svært så fasinerende landsbyen Setenil de las Bodegas. En spesiell, liten by som må oppleves.

Ved første øyenkast ser landsbyen ut som en hvilken som helst landsby blant regionens pueblos blancos eller hvite landsbyer. Ved et nærmere besøk derimot vil en se at byen er bygget rundt en dal gravd ut av elven Trejo hvor flere av husene er bygd inn under fjelloverheng. Kun den hvitmalte fasaden kommer til syne. Vi tar oss tid til å valse litt rundt i de sjarmerende gatene og lar oss bli fasinert av denne lille landsbyen som må være Andalucias mest spesielle.

Etter besøket i Setenil de las Bodegas drar vi videre til Ronda, en kjøretur på ca. 30 minutter. Ronda er en fantastisk flott by som en bare må få med seg. Selve byen ligger på to klippehalvdeler med den flotte bruen Puente Nuevo mellom. Rondas mektige landemerke knytter sammen den gamle mauriske delen av byen og den mer moderne delen av byen på andre siden av kløften. Fra selve bruen, som det tok 42 år å bygge, får vi en nydelig utsikt over el Tajo-juvet.

Ronda er en av Spanias mest berømte hvite byer og er full av historie. Med smale og sjarmerende smug, storslagen utsikt og berømt arkitektur. Vår lokale guide tar oss med på en spennende rundtur i byen. 

Vi spiser en herlig lunsj sammen og tar oss tid til å valse rundt i gatene, kanskje handle litt eller bare sette oss på en kafé. 

På ettermiddagen går turen tilbake til Málaga.

 

Hjemreise dag 15

Avreise fra Malaga

Etter frokost kjører vi til flyplassen for hjemreise. Flyet går direkte fra Malaga.

( – / – / –  )

Dag for dag program med aktiviteter for hver dag settes opp nærmere avreise.

Programmet er preliminært, og endringer kan forekomme. Vi viser for øvrig til våre generelle reisebetingelser.

Kurset ga en god og inspirerende start til det spanske språket for oss nybegynnere. Og Malaga var en flott ramme om det hele med herlig mat og kultur (…)  Fantastiske kulturreiser fikk vi med oss, 1 dagstur til Granada med Alhambra som inngikk som en del av kurset, 1 tur til den vel bevarte og nydelige Frigilana og 1 dagstur til Cordoba som vi fikk tilbud om i tillegg. Alle steder topp guiding, i Cordoba på tydelig spansk.

Alt virket vel forberedt i kurset. Eventyrlige lunsjer vi sent vil glemme. Selv glutenfritt og laktosefritt ble taklet uten problemer. Vi fikk også med oss en flott flamencooppvisning en kveld.

Vi kan ikke få fullrost nok «el profesor Joan», vår lærer, så inspirerende, humoristisk og kunnskapsrik! Han skapte et fantastisk læreklima og fikk oss med. Hvis vi spurte om noe tok han det inn i undervisningen eller han sa: dette må vente. Det var bare å glede seg til undervisningen selv hvor slitne vi var. Det kunne virke som om hjernen meldte pass, men han ga seg ikke: fikk oss til å bøye verb og lage spørsmål, svar og andre setninger. En inspirator av guds nåde! Vi kommer alltid til å forbinde det spanske språket med Joan og hans fine vesen (…) Det er langt igjen til flytende spansk, men kurset var en god start til videre hjemmeundervisning. Og blir det oppfølgingskurs blir vi nok med!

Elisabet Sommerfeldt og Thor Birger Pedersen

Er så glad for at jeg meldte meg på denne språk-og kulturreisen til Malaga i oktober – 2022. Det var 14 lærerike og morsomme dager, fulle av gode opplevelser. Uvant å sitte på skolebenken igjen, men utrolig morsomt.  Kulturopplevelser og måltider var førsteklasses. Hadde hele tiden følelsen av å bli ivaretatt av både reiseledere og språklærere. Anbefaler denne reisen med Colibri Academy og Camins på det varmeste.

Rannveig Rislaa Haugen

Turinformasjon

Flyavgang 

Vi reiser med Norwegian/ Flyr til følgende tider:

Utreise Gardermoen: 28. mai 2023 kl. 07:45, ankomst Malaga  kl. 11:45

Hjemreise 11. juni 2023 kl. 12:45, ankomst Gardermoen  kl.16:45

Utreise Arlanda: 28.mai 2023  kl. 07:00, ankomst Malaga kl. 11:25

Hjemreise 11. juni 2023  kl. 11:40, ankomst Arlanda  kl.15:55

Dersom noen ønsker å bestille flybillett selv, trekker vi fra 2700,- NOK fra Oslo/ 4900,- SEK  fra Arlanda for flybilletten.

Bagasje

Inkludert 23 kg innsjekket bagasje, og 10 kg håndbagasje, samt liten bag/ veske som får plass under setet foran.

 

Pris

 

Fra Oslo: Fra 31.000, – NOK

Fra Arlanda: Fra 34.100. – SEK

Depositum på kr 6000,- NOK/ 6300, – SEK blir fakturert ved påmelding og betales innen én uke.

 

  Maks antall deltakere: 22

  Minimum antall deltakere: 15

  Påmeldingsfrist: 19 februar

   

  Dagsprogram

  Nærmere avreise for deltakerne et mer detaljert reiseprogram inkludert dag for dag oversikt. Uforutsette hendelser hos våre samarbeidspartnere kan gjøre at vi må endre rekkefølgen i programmet eller tilby alternativ utflukt/ aktivitet.

   

  Reiseleder

  Reiseleders ansvar er å gi deltakerne en best mulig reiseopplevelse, og vil lede aktivitetene og holde kontroll på reiseprogrammet, samt være tilgjengelig for spørsmål ol.

  Reiseleder på denne turen: Joan Colomer

   

  Overnatting

  På denne turen skal vi bo sentralt til på leilighetshotellet Debambú, fordelt på to av hotellets bygninger Debambú Atarazanas og Apartamentos Debambú. Vi har oppgradert fra hotell til leilighet på denne turen. Dette vil gjøre oppholdet mer fleksibelt med tanke på å kunne lage mat om en vil hjemme, samt med mulighet for bord og stoler for når en vil jobbe med skolearbeid. Leilighetene ligger kun 400 meter fra katedralen, 150 meter fra handlegaten Calle Larios, samt ca. 15 minutters gåavstand fra Malagueta-stranden.

  Prisen er inkludert del i tomannsleilighet. Vi disponerer også leiligheter over to plan hvor hver har en egen liten terrasse med to stoler og bord. Dette kan velges i påmeldingskjema mot et tillegg i pris. Det er kun to av disse leilighetene og vi operer etter «første mann til mølla»- prinsippet. Disse leilighetene er forbeholdt to som reiser sammen. I påmeldingskjema kan du skrive hvem du ønsker å dele leilighet med. Dersom dette ikke blir spesifisert, plasserer vi to og to sammen av samme kjønn. Dersom du ønsker å bo alene er dette mulig mot et tillegg i pris på kr 5.600, – NOK/ 5.900, -SEK. Dersom vi ikke finner noen du kan dele rom med, blir vi nødt til å legge til enkeltromstillegget.

   

  Forsikring og pass

  Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring.  Vi anbefaler også alle til å sjekke om forsikringen inkluderer avbestillingsforsikring.

  Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig under hele oppholdet.

  Europeisk helsetrygdekort bestilles enkelt på nett og gir rett til legebehandling ved sykdom på lik linje som innbyggerne i landet.

   

  Reisedokumenter

  Senest én uke før avreise sendes reisedokumentene ut. Vi vil da gi mer utfyllende praktisk informasjon angående tidspunkter, o.l. for de forskjellige aktivitetene.

   

  Forbehold

  Prisen er basert på min. 15 deltakere. Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen eller kansellere reisen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 45 dager før avreise. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentlig. (Eurokurs pr. 13.01.23: 10,7 NOK) En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av hotell, aktiviteter, restaurantbesøk, transport, avtalt reiseleder o.l.

   

  Bestilling og betaling

  Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en e-post som bekreftelse på dette. Dersom vi ser at ditt valg i påmeldingskjemaet har blitt utsolgt eller reisen er fullbooket, vil du få en beskjed om dette på e-post. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 6000,- NOK/ 6300, – SEK som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise.  Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

   

  Avbestillingsregler

  Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel deltaker sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

  Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

  Depositumet brukes til å reservere fly og hotell som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales selvfølgelig hele depositumet.

  Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller dersom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

  Ved avbestilling som følge av UDs reiseråd tilbakebetales beløpet minus et administrasjonsgebyr på kr. 395,- pr. pers.

   

  Koronainformasjon

  Reisende fra Norge må ikke lenger vise koronasertifikat eller fylle ut et elektronisk helseskjema før avreise til Spania.
  Det er påbud om bruk av munnbind for alle over seks år på offentlig transport (inne på t-banevogner, tog, buss og drosje) samt på sykehus, og apotek. Vi anbefaler å ha et munnbind i lommen/vesken for å ha dette tilgjengelig dersom behov.

  Reisegarantifondet

  Garantistillelse i fondet gir de reisende en ekstra trygghet ved at pengene tilbakebetales dersom reisearrangøren skulle gå konkurs.

  Camins er medlem av Reiegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.