Sykkelmekkaet Girona

På Lonley Planets topp 10 liste over verdens beste sykkeldestinasjoner finner vi Girona. Den «lille» byen, full av sjarm, ligger en times kjøretur nord for Barcelona, og har i løpet av de siste årene vokst til en ettertraktet sykkeldestinasjon både for amatør- og proffsyklister. Med sin beliggenhet, mellom Pyreneene og middelhavet, byr Girona på noe for enhver syklist; krevende stigninger, slake landeveier, eller kanskje en herlig rundtur blandt pittoreske middelalderlandsbyer.

I tillegg til å være et sykkelparadis, er Girona by og områdene rundt vel verdt å oppleve. Selve byen er kåret til en av Spanias vakreste byer med sin fantastiske katedral og sjarmerende gamle bydel hvor en finner et av Europas best bevarte jødiske kvartaler.

 

Program dag for dag

Ankomst Girona

Transport fra Barcelona flyplass til hotellet i Girona. Hotellet ligger sentralt, bare noen få minutters gange fra Plaça de la Independència med sine barer og restauranter, og ca 500 meter fra Gironas vakre katedral og jødiske kvarter.

( – / – / – )

Les Gavarres 66 km + 1203 m / – 1201 m

Dagens sykkeletappe er en rundtur som passerer fjellområdet les Gavarres to ganger. Denne turen er en svært populær løype blandt både amatør- og profesjonelle syklister. Vi sykler på rolige og lite traffikerte veier gjennom fjellområdet før vi kommer ut på andre siden i Baix Empordá. Her passerer vi pittoreske landsbyer som Monells og Madremanya, før vi fortsetter opp les Gavarres igjen. Oppe i høyden får vi en flott utsikt over vakkert katalansk landskap preget av eikeskog, furutrær og bølgende daler.

( F / – / – )

Banyoles 84 km + 1095 m/ – 1094 m

 

Turen går i dag nordover til den vakre innsjøen i landsbyen Banyoles. En kaffepause på brygga ved vannet er nesten obligatorisk og hører med til dagens rundtur. L’Estany de Banyoles er Catalonias største innsjø. Veien videre byr på mer stigning etterhvert som vi passerer vakre Llémena-dalen. Vi er nå ved foten av Rocacorba-fjellene, Gironas desidert mest krevende stigning. Vi skal få teste oss på stigningen senere i uken! Vi fortsetter rundturen videre på rolige og lite traffikerte veier til vi tilslutt er tilbake i Girona.

(F / – / – )

Hviledag

 

Dagen i dag kan vi bruke til å utforske Girona by eller de mange flotte områdene rundt. Noen forslag  til utflukter (ikke inkludert i pris):

 •  Vandring på den vakre kyststien som slynger seg langs Costa Brava-kysten.
 • Utflukt til vakre middelalderlandsbyer i Baix Emporda – området og besøk på vingård.
 • Vandring i det vulkanske og unike området la Garrotxa. Og kanskje til og med en tur i luftballong over de gønne inaktive vulkanene!
 • Dagstur til Barcelona med tog.
 • Vandring i Pyreneene
 • Spa-behandling i termalvann i byen Caldes de Malavella.
 • Avslappende dag på en av de vakre strendene eller buktene langs Costa Brava.

Spør oss gjerne dersom du skulle ha andre ønsker.

(F / – / – )

Rocacorba (970 m.o.h) 70 km +1426 m/ -1434 m

I dag er dagen vi skal få bryne oss på Gironas tøffeste stigning – Rocacorba! Veien opp til toppen ble asfaltert i år 2000, og ble straks en svært populær stigning blant proffe syklister. Noen kaller Rocacorba for Girona’s Alpe d’Huez, og det er garantert at du får testet sykkelformen i dag. Klatringen er på ca 14 km med en gjennomsnittlig stigning på 5,6 %. Men ikke la deg lure – her vil du møte på bakker på opp mot 15 % stigning i lengre perioder! Vel fremme i høyden venter en fantastisk flott panoramautsikt.

(F /- / – )

El Mas Llunés 57 km + 780 m / – 782 m

Etter gårsdagen prøvelse vil det i dag være fint med en litt roligere rundtur som lar oss løsne litt opp i beina. Turen går vestover for Girona, forbi landsbyen El Mas Llunés, før vi fortsetter tilbake til Girona. En perfekt dag til å bare nyte landskapet, de rolige veiene, og sist men ikke minst klimaet som gjør det så utrolig behagelig, og for mange, et årlig must å legge sykkelreisen til Spania!

(F / -/ – )

Sant Grau 99 km + 1475 m / – 1482

En sykkelreise til Girona er ikke komplett før en har syklet kystruten langs Costa Brava opp i høyden til Sant Grau. Turen følger ruten til Tour de France 2009. Kombinasjonen av flotte veier og fantastisk utsikt over middelhavet, gjør denne til et must! 

( F/ – / – )

Hjemreise

Transport til flyplassen i dag og hjemreise.

( F / – / – )

F = frokost, L = Lunsj, M = middag

Programmet kan endres og tilrettelegges etter ønske. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Anbefales fra:

september – juni

Pris fra 7.500,- 

Min. 15 personer

 

Pris inkluderer

 • 7 netter på 4 * hotell inkl. frokost
 • Transport tur/ retur flyplass – hotell på gitt tidspunkt
 • Engelsktalene, lokale og sertifiserte guider
 • Leie av sykkel, pedaler og hjelm 5 dager

Pris inkluderer ikke

 • Fly tur/retur
 • Øvrige måltider som ikke er spesifisert i programmet.
 • Personlig reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkelromstillegg (ved ledig kapasitet) kr 2000,-
 • Drikkevarer
 • Utflukter som ikke er spesifiset i programmet.
 • Tips