Vandring i Andorra

Opplev fyrstedømmet Andorra i fjellkjeden Pyreneene! Dette lille landet, ganske ukjent for nordmenn flest, ligger inneklemt mellom Spania og Frankrike og byr på nydelig natur med høye fjell, dype daler, elver, krystallklare vann og pittoreske små landsbyer med sine karakteristiske steinhusbebyggelser. I løpet av denne uken får du oppleve noen av Andorras vakreste vandreområder. I tillegg er det verdt å nevne at landes skattepolitikk har gjort Andorra kjent som et shopping mekka for sine spanske og franske naboer – kanskje en god grunn for å avlegge et besøk til hovedstaden Andorra la Vella!

Program dag for dag

Dag 1

Vi blir hentet på Barcelona flyplass og setter kurs mot Pyreneene. Sjekk «turinformasjon» for å se hvilke flyavganger vi har tatt utgangspunkt i. Etter ca 3 timer kjører vi gjennom grensekontrollen til fyrstedømmet, forbi hovedstaden Andorra la Vella, og videre til landsbyen la Massana hvor vår base kommer til å være denne uken.

Hotellet vi skal bo på heter hotell Rutllan 4*. Vi har én adgang til spa-avdelingen inkludert som vi kan bruke når det passer. 

Felles middag på hotellet i kveld.

( – / – / M )

 

Dag 2, Llac de Juclar

Etter frokost snører vi på oss fjellskoene og blir hentet og kjørt til startpunktet for ukens første vandrerute. Dagens etappe bringer oss til Llac de Juclar som er Andorras største innsjø og befinner seg på 2.300 meters høyde. For å komme dit vandrer vi gjennom den vakre Vall dels Incles -dalen med sine gamle små gårdshus, kalt «bordas» på katalansk, og grønne sletter med et fargerikt innslag av høyfjellsblomster. Etter rundt 2 km begynner stigningen og vi følger elven til vi kommer frem til Juclar sjøen.

På hver av dagsetappene får vi med oss en ferdigsmurt nistepakke som vi spiser underveis.

Felles middag på hotellet på kvelden.

( F / L / M )

 

Turinformasjon:

Høyeste punkt: 2315 meter.

Høydeforskjell: 515 meter

Distanse: 10 km

 

Dag 3, Tristaina – innsjøene

Dagens vandring fører oss til Tristaina – innsjøene, totalt 3 på 2300 meters høyde, og  som er noen av de fineste innsjøene i Andorra. Beliggenheten er nordvest og er området der snømengden er på sitt høyeste om vinteren. Dette er også en av de få plassene i Andorra hvor vi kan se snø som ikke smelter i løpet av året.

På turen beveger vi oss oppe i høyden hvor det enkelte områder vil være veldig bratt, så dette vil kunne føles utfordrende for de av oss med høydeskrekk. Men når det er sagt, er utsikten vi får oppe i høyden over innsjøene, og over Pyreneene generelt, vel verdt utfordringen!

Felles middag på hotellet.

(F / L / M)

 

Turinformasjon:

Høyeste punkt: 2702 meter.

Høydeforskjell: 500 meter

Distanse: 5 km

 

Dag 4, Os de Civis

I dag går turen sørvest på kartet, nærmere bestemt til Os de Civis. Vi kan ikke si at vi skal vandre i Andorra i dag, for landsbyen Os de Civis ligger nemlig i Spania, nærmere bestemt på katalansk jord. Det som gjør det hele så spesielt er at den eneste muligheten for å komme til landsbyen er gjennom Andorras grenser!

Vi skal ut på en rundtur i det største naturreservatet i Catalonia – Alt Pirineu. Ruten fører oss gjennom flott natur med skog, fjell og elver, og tilbake til startpunktet i landsbyen. Her tar vi oss en kaffe-pause og en vandrertur i gatene til denne pittoreske, og svært så sjarmerende katalanske landsbyen før vi blir kjørt tilbake til den andorranske siden av grensa  igjen.

Vi møtes til felles middag på hotellet i kveld.

(F / L / M)

 

Turinformasjon:

Høyeste punkt: 2200 meter.

Høydeforskjell: 550 meter

Distanse: 10 km

 

Dag 5

Nå har vi vært ute og vandret i tre dager i strekk, så i dag tar vi oss fri fra fjellskoene og bruker dagen til egen disposisjon.

Andorra har så mangt å by på. Enten du ønsker å oppleve andre type aktiviteter slik som for eksempel via ferrata, terrengsykling i en av Andorras bike-parker eller juving, eller kanskje du ønsker å besøke hovedstaden Andorra la Vella for litt shopping og et besøk på Caldea – Europas største spa med termisk kildevann.  Noen ønsker kanskje å bare slappe av på hotellet. Det bli uansett felles middag på hotellet på kvelden.

NB! Alle ekstra aktiviteter betales direkte av den enkelte.

 (F / – / M )

 

Dag 6, Madriu – dalen

Med sitt dramatiske landskap preget av bratte fjellsider, skoger og åpne, grønne daler, har Madriu-dalen fått æren av å stå på UNESCOs verdensarvliste.

Vi skal i dag vandre oppover dalen, gjennom skog og grønne enger til vi kommer til en topp med flott utsikt over landskapet! Vi nyter stillheten, bekkene som sildrer, sola som varmer og  et lys som skaper en fantastisk lykkefølelse. Sommer og natur er som terapi for sjelen og vi kjenner hvor godt disse vandredagene i de andorranske Pyreneene gjør oss!

Felles middag på hotellet.

(F / L / M)

 

Turinformasjon:

Høyeste punkt: 1873 meter.

Høydeforskjell: 400 meter

Distanse: 10 km

 

Dag 7, Serrere – fjellet

Etter frokost setter vi kursen nordover til enden av Ransol – dalen, som blir startpunktet til dagens rute – ukas siste, men hardeste vandredag.

Vi følger stien oppover langs elven til vi kommer til Meners – innsjøene. Meners betyr «miner», for det var her de viktigste jern-minene i Andorra befant seg mellom 1600- og 1800-tallet. Disse minene befinner seg på 2700 meters høyde, hvor vi passerer på veien opp til Serrere-fjellet.

Vi beveger oss nå på grensen mellom Frankrike og Andorra. Vel fremme i høyden venter det oss en fantastisk utsikt over Sorteny naturreservat til Spania og pre-Pyreneene mot sør, og til Toulouse og Frankrike i nord!

Vi spiser siste felles middag på hotellet i kveld

(F / L / M)

 

Turinformasjon:

Høyeste punkt: 2912 meter.

Høydeforskjell: 962 meter

Distanse: 15 km

Dag 8, Hjemreise

Etter en uke i fjellet med vakker natur, flere kilometer i beina, nye inntrykk og kanskje nye vennskap, tar vi farvel med Andorra og setter kursen mot Barcelona for hjemreise.

( F / – / – )

F = frokost, L = Lunsj, M = middag

Programmet er preliminært, og endringer kan forekomme. Vi viser for øvrig til våre generelle reisebetingelser.

Turinformasjon

Flyinformasjon

Flybillett er ikke inkludert i prisen. For busstransport til Andorra, har vi tatt utgangspunkt i følgende flygning fra Oslo. Flygningen er også mulig å kombinere med avreise fra Stavanger eller Bergen.

Norwegian

6/ 6 Oslo – Barcelona : 09:0 0 – 12:20 (direkte)

13/ 6 Barcelona – Oslo : 15:45 – 19:10 (direkte)

All informasjon om møtetid og sted på flyplassen angående busstransporten, vil det bli informert om senest 7 dager før avreise.

 

Vanskelighetsgrad og sikkerhet

Dette er en middels krevende tur, lagt opp for personer i god fysisk form. Vi har med oss lokal og erfaren guide på hele rundturen, og det er viktig at alle deltakere følger eventuelle instrukser gitt av guiden.  Rutene i programmet kan bli endret etter forholdene dersom en ser at det blir nødvendig.

 

Utstyr

Selv om Andorra stort sett har et stabilt og mildt klima i forhold til andre fjellområder, er det lurt å pakke smart i tilfelle været skulle by på overraskelser. Vi anbefaler at dere tar med følgende:

 • Sommertøy/ sandaler til å bruke på ettermiddagene, samt til og fra Andorra
 • Fleecegenser eller tynn jakke, samt langbukse er godt å ha dersom været blir skiftende.
 • Vanntett jakke og bukse type Gore-Tex eller lignende. Klimaet i fjellet kan være ustabilt selv om vi forventer oss for det meste fine dager på denne årstiden.
 • Gode fjellstøvler
 • Gode, behagelige klær til å vandre i. (T-skjorte og langermet, kortbukse, turbukse, o.l)
 • Caps og solbriller
 • En liten sekk som du kan bruke dersom du ønsker å ta med deg skift, solkrem eller andre ting av interesse på turene.
 • Drikkeflaske
 • Husk å ta med reisedokumenter!

 

Forsikring og pass

Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring. Husk å sjekke opp hva forsikringen din dekker.

Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig i minst 3 måneder etter hjemreise.

 

Forbehold

Prisen er basert på 15 deltakere. Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen noe eller kansellere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 30 dager før avreise. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentlig. En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise.  Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av hotell, restaurantbesøk, transport, avtalt reiseleder o.l.

 

Bestilling og betaling

Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en mail som bekreftelse på dette. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 2500,- som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise.  Dersom det er mindre enn 60 dager igjen før avreise, faktureres depositum og restbeløpet i ett. Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

 

Avbestillingsregler

Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel kunde sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

Depositumet brukes til å reservere din plass på hotell og aktiviteter som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales selvfølgelig hele depositumet.

Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller derom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

 

Camins er medlem av Reiegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

På forespørsel

 

Pris inkluderer

 • 7 netter på 4* hotell.
 • Frokost og middag etter programmet
 • Nistepakke og vann på vandredagene.
 • Transport tur/retur Barcelona.
 • 1 adgang til hotellets spa-avdelingen
 • Transport ifølge programmet
 • Engelsktalende, lokale og sertifiserte guider under vandreturene
 • Reiseleder fra Camins

Pris inkluderer ikke

 • Flyreise tur/retur
 • Øvrige måltider som ikke er spesifisert i programmet.
 • Personlig reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkelromstillegg (ved ledig kapasitet)
 • Drikkevarer
 • Utflukter som ikke er spesifisert i programmet.
 • Tips